Είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της χαλάρωσης των άνω και κάτω βλεφάρων (σακούλες ματιών).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Όταν υπάρχει χαλάρωση του άνω βλεφάρου και το «βλέφαρο» διπλώνει και «πέφτει» δείχνοντας το μάτι μικρό και το βλέμμα κουρασμένο, γίνεται χειρουργική διόρθωση όπου αφαιρείται τμήμα χαλαρού δέρματος, ενώ όταν υπάρχει ανάγκη γίνεται διάνοιξη του μυός και αφαίρεση του λίπους του άνω βλεφάρου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος κάτω από τα μάτια που πολλές φορές εμφανίζονται σαν «σακούλες», με πρήξιμο ή πολλές ρυτίδες. Συνήθως υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνισή τους. Γίνεται αφαίρεση του χαλαρού δέρματος ενώ συνήθως αφαιρείται και λίπος, αν υπάρχει, που προσδίδει το φούσκωμα κάτω από τα μάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο χειρουργείο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ;

Ο ασθενής που χειρουργείται φεύγει μέσα σε μία ώρα μετά το χειρουργείο.

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Συνήθως για άνω-κάτω βλέφαρο χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ;

Η τομή όσο αφορά το άνω βλέφαρο γίνεται σε σημείο που είναι μέσα στην φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου όταν ανοίγει το μάτι, ενώ στο κάτω βλέφαρο γίνεται κάτω από την γραμμή των βλεφαρίδων και μερικές μέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων δεν είναι ορατή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Η επέμβαση είναι ανώδυνη, δεν υπάρχει καμία ενόχληση αλλά συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο) των ματιών και πιθανές εκχυμώσεις (μελανιές) αυτών ανάλογα με το δέρμα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  1. Ήπια αντιφλεγμονώδη φάρμακα
  2. Τοπική αγωγή με επίθεμα κρύων κομπρεσών για τις δύο πρώτες ημέρες για περιορισμό των οιδημάτων

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται 4-5 ημέρες μετά το χειρουργείο. Το μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από 10 ημέρες και ο συνολικός χρόνος ανάρρωσης είναι περίπου μία εβδομάδα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Συνηθίζεται μετά την ηλικία των 45 ετών, υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι εμφανής και σε μικρότερες ηλικίες, όπως όταν υπάρχει προδιάθεση για τις «σακούλες» με εμφάνισή τους και σε ηλικίες μικρότερες των 30 ετών. Συνήθως η επέμβαση γίνεται όταν ενοχλεί αισθητικά τον ενδιαφερόμενο.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια ενώ δίνει νεανική μορφή και σχήμα στα μάτια χωρίς να αλλοιώνει την έκφραση του ατόμου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48 , Αμπελόκηποι,11521 Αθήνα

info@plasticmed.gr

Δευτέρα 14:00 - 20:30
Τρίτη 10:00 - 16:00
Τετάρτη 14:00 - 20:30
Πέμπτη 14:00 - 20:30
Παρασκευή 10:00 - 16:00