Υπηρεσίες Θεραπείων βλαβών δέρματος για επίκτητες δερματικές βλάβες όπως ουλές , ραγάδες,  τραύματα , ξανθελάσματα κύστεις κ.α.

Σε κάθε τραυματισμό του δέρματος είτε λόγω ατυχήματος, εγκαύματος ή χειρουργικής εκτομής ο οργανισμός δημιουργεί φυσιολογικά μιά ουλή. Η φυσιολογική ουλή έχει μιά πορεία. Στην αρχή είναι σκληρή, κόκκινη, ¨φουσκωμένη¨ και έχει κνησμό ενώ σταδιακά σε 8-10 μήνες ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, το σημείο της ουλής, την έκθεση στον ήλιο, καθώς και την ποιότητα του δέρματός του λαμβάνει την τελική της μορφή. Έτσι πρέπει να είναι μαλακή, λεπτή, ίδια με το χρώμα του δέρματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να γίνει υπερτροφική ουλή, χηλοειδές ή ρικνωτική ουλή. Η αντιμετώπιση ουλών ξεκινά από τη χρήση ειδικών κρεμών που βοηθούν την παραγωγή «φυσιολογικού» κολλαγόνου αμέσως μετά τον τραυματισμό, την ενέσιμη τοπική θεραπεία με κορτικοστεροειδή, την επαναστατική θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα του Fractional laser και τέλος την χειρουργική αφαίρεση και διόρθωση όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

ΟΥΛΕΣ ΑΚΜΗΣ

Η αντιμετώπιση των ουλών ακμής γίνεται πια με την εφαρμογή του Fractional laser με πολύ καλά και μόνιμα αποτελέσματα, ενώ συνδυάζεται και με τοπικές θεραπείες (χημικό peeling και μεσοθεραπεία).

Είναι το “σπάσιμο” της δομής του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία σε αγόρια και κορίτσια, λόγω αύξησης του σωματικού βάρους και του ύψους τους.

Επίσης εμφανίζονται στην περιοχή της κοιλιάς στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Η πρόληψή τους γίνεται με τοπική χρήση κρεμών που αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Η θεραπεία τους περιλαμβάνει συνεδρίες με την χρήση του Fractional laser που μπορούν να συνδυαστούν με ενέσιμη μεσοθεραπεία, καθώς και τοπική χρήση επουλωτικών κρεμών.

  • Συρραφή θλαστικών τραυμάτων με τεχνικές που ελαχιστοποιούν τη παραμονή σημαδιού.
  • Χειρουργικός καθαρισμός τραυμάτων, ελκών και κατακλίσεων.
  • Διάνοιξη και παροχέτευση αποστημάτων.

Περιποίηση και παρακολούθηση εγκαυμάτων

Τα εγκαύματα είναι βλάβη του δέρματος είτε επιπολής όταν είναι επιφανειακή είτε μερικού ή ολικού πάχους όταν επεκτείνεται σε πιο βαθιές στοιβάδες.

Προκαλούνται από την επίδραση ξηρής ή υγρής θερμότητας, χημικών καυστικών ουσιών ή από δίοδο ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρέπει να αντιμετωπίζονται από ειδικούς για να εκτιμάται το βάθος και η έκτασή τους και να δίνεται η κατάλληλη αγωγή για την γρήγορη επούλωσή τους.

Η περιποίηση των εγκαυματικών επιφανειών περιλαμβάνει τοπική αγωγή (πλύσιμο – αντιβιοτική κρέμα – επίδεση), χειρουργικό καθαρισμό και αλλαγές, καθώς και πρόληψη ουλωτικών εξεργασιών. Ειδική προσοχή δίνουμε στα εγκαύματα των άκρων (χέρια – πόδια) και στα παιδιά.

Σε μεγάλα εγκαύματα μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία.

Πρόκειται για τα μικρά κίτρινα “ογκίδια” που εμφανίζονται στο δέρμα του άνω και του κάτω βλεφάρου διάσπαρτα ή ως πλάκες.
Η εμφάνισή τους οφείλεται σε εναπόθεση λίπους στο λεπτό δέρμα των βλεφάρων και συνδυάζεται πολλές φορές με αύξηση της χοληστερίνης.
Υπάρχουν όμως φορές που εμφανίζονται ενώ υπάρχουν φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης, λόγω κληρονομικής προδιάθεσης.
Η θεραπεία τους είναι κυρίως χειρουργική (μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική εάν είναι πολλά και συνεχόμενα), η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία ή με την εξάχνωσή τους με laser εάν είναι μικρά και στην αρχική τους φάση.

Είναι καλοήθη μορφώματα που αυξάνουν σε μέγεθος όταν υπάρχει συσσώρευση κερατίνης (σμήγματος) ή υγρού περιεχομένου.

Είναι συχνές κυρίως στους ενήλικες και εντοπίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στη ράχη, στις μηροβουβωνικές περιοχές, ψηλαφούνται ως κινητά ογκίδια όταν δεν φλεγμαίνουν, ενώ όταν υπάρχει φλεγμονή γίνεται τοπική διάνοιξη και παροχέτευση και δίνεται αντιβιοτική αγωγή.

Η θεραπεία των κύστεων είναι χειρουργική με αφαίρεση όλης της κύστης με το τοίχωμα αυτής (κάψα), γιατί αλλιώς υποτροπιάζει.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48 , Αμπελόκηποι,11521 Αθήνα

info@plasticmed.gr

Δευτέρα 14:00 - 20:30
Τρίτη 10:00 - 16:00
Τετάρτη 14:00 - 20:30
Πέμπτη 14:00 - 20:30
Παρασκευή 10:00 - 16:00