Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48
210 64 38 668 - 6977 78 48 41

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της χαλάρωσης των άνω και κάτω βλεφάρων (σακούλες ματιών).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Όταν υπάρχει χαλάρωση του άνω βλεφάρου και το «βλέφαρο» διπλώνει και «πέφτει» δείχνοντας το μάτι μικρό και το βλέμμα κουρασμένο, γίνεται χειρουργική διόρθωση όπου αφαιρείται τμήμα χαλαρού δέρματος, ενώ όταν υπάρχει ανάγκη γίνεται διάνοιξη του μυός και αφαίρεση του λίπους του άνω βλεφάρου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος κάτω από τα μάτια που πολλές φορές εμφανίζονται σαν «σακούλες», με πρήξιμο ή πολλές ρυτίδες. Συνήθως υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνισή τους. Γίνεται αφαίρεση του χαλαρού δέρματος ενώ συνήθως αφαιρείται και λίπος, αν υπάρχει, που προσδίδει το φούσκωμα κάτω από τα μάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο χειρουργείο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ;

Ο ασθενής που χειρουργείται φεύγει μέσα σε μία ώρα μετά το χειρουργείο.

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Συνήθως για άνω-κάτω βλέφαρο χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ;

Η τομή όσο αφορά το άνω βλέφαρο γίνεται σε σημείο που είναι μέσα στην φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου όταν ανοίγει το μάτι, ενώ στο κάτω βλέφαρο γίνεται κάτω από την γραμμή των βλεφαρίδων και μερικές μέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων δεν είναι ορατή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Η επέμβαση είναι ανώδυνη, δεν υπάρχει καμία ενόχληση αλλά συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο) των ματιών και πιθανές εκχυμώσεις (μελανιές) αυτών ανάλογα με το δέρμα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  1. Ήπια αντιφλεγμονώδη φάρμακα
  2. Τοπική αγωγή με επίθεμα κρύων κομπρεσών για τις δύο πρώτες ημέρες για περιορισμό των οιδημάτων

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται 4-5 ημέρες μετά το χειρουργείο. Το μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από 10 ημέρες και ο συνολικός χρόνος ανάρρωσης είναι περίπου μία εβδομάδα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Συνηθίζεται μετά την ηλικία των 45 ετών, υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι εμφανής και σε μικρότερες ηλικίες, όπως όταν υπάρχει προδιάθεση για τις «σακούλες» με εμφάνισή τους και σε ηλικίες μικρότερες των 30 ετών. Συνήθως η επέμβαση γίνεται όταν ενοχλεί αισθητικά τον ενδιαφερόμενο.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια ενώ δίνει νεανική μορφή και σχήμα στα μάτια χωρίς να αλλοιώνει την έκφραση του ατόμου.

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Κάθε μύτη είναι απαραίτητο να ταιριάζει με τη συνολική εικόνα του προσώπου. Για αυτό και η σύγχρονη τάση στη ρινοπλαστική είναι οι μικρές αλλαγές που επεμβαίνουν ελάχιστα στη φυσική όψη. Το ζητούμενο εξάλλου, δεν είναι, όπως ήταν παλιότερα, μια «γαλλική» μύτη ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζει, αλλά ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που κολακεύει.

Στοιχεία ταυτότητας

Είναι η πρώτη σε αριθμό πλαστική επέμβαση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες (50−50 η συχνότητα για τα δύο φύλλα). Είναι το σημείο το προσώπου που «πειράζουμε» περισσότερο και όχι τυχαία, αφού στη μύτη γίνεται ένας μεγάλος αριθμός επεμβάσεων, από ασήμαντες, όπως αφαίρεση σπίλου (ελιάς), ως αρκετά σοβαρότερες όπως είναι η ρινοπλαστική, δηλαδή η αλλαγή της μορφής της μύτης.

Η πιο συχνή επέμβαση στη μύτη είναι η αφαίρεση της «καμπούρας» και το ίσιωμα της μύτης, αλλά όχι μόνα τους. Συνήθως μια μύτη με καμπούρα παρουσιάζει παράλληλα και πρόβλημα στο διάφραγμα. Αυτό δεν είναι ασήμαντο γιατί η δυσλειτουργία του διαφράγματος δημιουργεί προβλήματα αναπνοής, ρινίτιδες που επιμένουν, ενώ δεν είναι σπάνιο να παρουσιαστεί και υπνική άπνοια (διαταραχές στην αναπνοή κατά τον ύπνο).

Διάρκεια: Συνήθως έως 2 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη (μόνο για μικρές διορθώσεις) ή γενική αναισθησία. Θα χρειαστεί να παραμείνετε κάποιες ώρες στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να διανυκτερεύσετε εκεί.

Μετά την επέμβαση: Τοποθετούνται εσωτερικά στη μύτη ειδικοί αεραγωγοί, που αφαιρούνται από τον γιατρό περίπου 48 ώρες μετά την επέμβαση. Εξωτερικά, ο γιατρός έχει βάλει ένα ειδικό ναρθηκάκι που παραμένει για 7 μέρες. Ακόμα και μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, θα υπάρχει ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή της μύτης και πιθανώς εκχυμώσεις (μελανά σημεία), κυρίως στην περιοχή γύρω από τα μάτια, τα οποία δεν πρέπει να σας ανησυχήσουν, γιατί υποχωρούν μετά από 3-4 μέρες περίπου,
μετα την επεμβαση. Το οίδημα υποχωρεί μέρα με την ημέρα και το αποτέλεσμα τελειοποιείται σταδιακά.

Λεπτομέρεια: Οι περισσότερες επεμβάσεις στη μύτη γίνεται κυρίως για λειτουργικούς λόγους (διάφραγμα). Αυτό όμως αποτελεί και το βασικό άλλοθι για να γίνει και μια μικρή (ή μεγαλύτερη…) αισθητική αλλαγή!

Διόρθωση της άκρης της μύτης (tip)

Συνήθως, αν υπάρχει πρόβλημα στο tip της μύτης, αυτό συνοδεύεται από αντίστοιχο πρόβλημα στα ρουθούνια, άρα η διόρθωση γίνεται και στα δύο αυτά σημεία. Η πιο συνηθισμένη εικόνα είναι η δυσμορφία, δηλαδή διόγκωση της άκρης της μύτης που χαλάει την συνολική εικόνα του προσώπου. Ένα άλλο, εξίσου αντιαισθητικό πρόβλημα είναι η πεσμένη μύτη, με ρουθούνια χοντρά και διογκωμένα. Στην επέμβαση στο tip, ο ειδικός διορθώνει συνήθως και τη στυλίδα, το σημείο στη μέση της μύτης, ανάμεσα στα δύο ρουθούνια.

Διάρκεια: 30 – 40 λεπτά. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορείτε να πάτε σπίτι σας σχεδόν αμέσως μετά.

Μετά την επέμβαση: Η επέμβαση στο tip της μύτης είναι σίγουρα πολύ πιο ήπια από την ρινοπλαστική. Δεν χρησιμοποιούνται αεραγωγοί, τοποθετείται όμως ένα ναρθηκάκι για να περιοριστεί το οίδημα. Το ναρθηκάκι αφαιρείται μετά από 4-5 μέρες από το γιατρό, ενώ αν έχουν γίνει και εξωτερικά ράμματα (μόνο στα ρουθούνια, αν έχει κριθεί απαραίτητο), αφαιρούνται μετά από 5-7 μέρες. Στην επέμβαση αυτή υπάρχει ήπιο οίδημα στην περιοχή της μύτης που σταδιακά υποχωρεί, δεν υπάρχουν όμως μελανιές.

Οδηγίες για ανάρρωση χωρίς απρόοπτα

Τις πρώτες 15 μέρες μετά από μια επέμβαση στη μύτη:

  • Δεν σηκώνετε βάρη.
  • Δεν κάνετε γυμναστική.
  • Αποφεύγετε κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ειδικά όταν υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστεί το εγχειρισμένο σημείο ή να ανέβει η πίεση στο πρόσωπο.
  • Αποφεύγεται την παραμονή σε κλειστούς χώρους με καπνό.

Από την ημέρα της επέμβασης και για τουλάχιστον ένα μήνα μετά:

  • Δεν φοράτε γυαλιά (ηλίου ή μυωπίας). Ειδικά για τα γυαλιά μυωπίας, μπορείτε να επιλέξετε, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό, ειδικά γυαλιά χωρίς σκελετό που είναι ιδιαίτερα ελαφριά.
  • Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο.

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Είναι η επέμβαση για την διόρθωση των ¨πεταχτών¨ αυτιών.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη με τομή οπισθοωτιαία και καθήλωση του χόνδρου.

Αν χρειαστεί γίνεται διόρθωση και του πτερυγίου του ωτός.

Μετά την επέμβαση χρειάζεται επίδεση για διάστημα 1 εβδομάδας περίπου.

Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που μπορεί να γίνει σε παιδιά στην ηλικία των 5-6 ετών, γιατί έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του χόνδρου, έτσι ώστε να αποφύγει το παιδί τα σχόλια στον χώρο του σχολείου.

 

ΠΩΓΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η επέμβαση αυτή αφορά την διόρθωση του σχήματος του πώγωνος, καθώς και την αφαίρεση λίπους από την περιοχή κάτω απ΄ αυτό.

Γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία και συνδυάζεται συνήθως και με άλλες επεμβάσεις mini lift.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΛΑΙΜΟΥ

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί να δείχνει νεώτερη. Όπως δεν υπάρχει γυναίκα που να επιθυμεί ένα πρόσωπο ανέκφραστο και αφύσικα τραβηγμένο.

Το νέο λίφτινγκ είναι εδώ, για να δώσει νεανικό πρόσωπο και για να διατηρήσει την έκφραση, τη γοητεία και την αλήθεια του.

Οι επεμβάσεις έχουν πλέον ως στόχο την επιλεκτική στήριξη των μυών, οι οποίοι καθορίζουν και την συνολική όψη του προσώπου.

Το δέρμα τοποθετείται, χωρίς ιδιαίτερο τράβηγμα, στη θέση του, ενώ οι ουλές που βρίσκονται πίσω από το αυτί ή στη ρίζα των μαλλιών είναι ουσιαστικά αόρατες.

Πρέπει να διευκρινιστεί πως το ζητούμενο δεν είναι να εξαφανιστούν απολύτως οι ρυτίδες (αυτό, εξάλλου, είναι που αλλοιώνει ουσιαστικά την έκφραση του προσώπου), αλλά να υποστηριχθεί το μυϊκό σύστημα, γιατί η χαλάρωση είναι που ουσιαστικά υπονομεύει τη νεανική όψη του προσώπου.

Όσο για τις ρυτίδες, κάποιες από αυτές είναι “κατακτήσεις” και ενθύμια ζωής που σίγουρα δεν θέλετε να αποχωριστείτε!

Γίνεται υποχρεωτικά με γενική αναισθησία και θα πρέπει να παραμείνετε στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων το πρόσωπο είναι συνήθως πρησμένο και δεν αποκλείεται να έχει κάποιες εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του.

Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 15 μέρες για να αποκαλυφθεί το καινούργιο σας πρόσωπο, αν και η εικόνα θα τελειοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Το υπέροχο look “νέα και ωραία” που αποκτήσατε μετά από τόσο κόπο μπορεί να ολοκληρωθεί εντυπωσιακά με μια θεραπεία που θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας.

Φυσικά ό,τι κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσει η περίοδος της αποθεραπείας μετά το lifting.

Όταν υπάρχει μέτρια χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου μπορεί να γίνει μικρής έκτασης επέμβαση χωρίς μεγάλες αποκολλήσεις και οιδήματα. Το mini lift ¨τεντώνει¨ το δέρμα του περιγράμματος και του άνω τμήματος του λαιμού. Είναι επέμβαση που μπορεί να γίνει με τοπική ή μέθη και έχει γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μιά ιατρική πράξη που γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Η διαδικασία αυτή γίνεται σε οργανωμένο χειρουργικό χώρο και χρειάζεται 1 ή 2 συνεδρίες έχοντας υπόψη ότι το τελικό αποτέλεσμα θέλει περίπου 8 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος γι΄αυτή τη μέθοδο πρέπει να συνυπάρχουν κάποιες προυποθέσεις όπως ο βαθμός αραίωσης, η αιτία της πτώσης και αραίωσης, η ηλικία, το χρώμα και ο τύπος των μαλλιών, κτλ.

Υπάρχουν επίσης διάφορες τεχνικές που εξασφαλίζουν ένα φυσικό, υγιές και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Μεσοθεραπεία Τριχωτού

Είναι θεραπεία που γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής για ενίσχυση της τριχοφυίας.

Ειδικά σκευάσματα που περιέχουν αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τις τρίχες εισέρχονται με την τεχνική microneedling στο τριχωτό.

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο αριθμός τους εξαρτάται από το πρόβλημα που υπάρχει.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η πλαστική χειρουργική στο στήθος είτε πρόκειται για αυξητική είτε για μείωση, ήταν ανέκαθεν μια από τις πιο αγαπημένες επεμβάσεις των γυναικών και όχι τυχαία.

Το στήθος για την γυναίκα αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας, βασικό στοιχείο ερωτισμού και μητρότητας. 

Παρόλα αυτά, ακόμα και μια τόσο προσωπική επιλογή μπορεί να επηρεαστεί από μόδες, οι οποίες, όμως, περνάνε γρήγορα.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες είναι περισσότερο συνειδητοποιημένες και κάνουν πιο συνετές επιλογές.

Οι γυναίκες που ζητούν να μικρύνουν το στήθος τους συνήθως είναι πολύ σίγουρες για την απόφασή τους.

Ο λόγος είναι ότι το δυσανάλογα μεγάλο στήθος τους δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα βάρους, με αποτέλεσμα να καμπουριάζουν, να πονάει η πλάτη και ο αυχένας τους και να σημαδεύεται το δέρμα τους από το στηθόδεσμο.

Η επέμβαση, πάντως, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μετά την ηλικία των 18 ετών, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους.

Το στήθος σας θα ακολουθήσει τη φυσική του πορεία. Πάλι θα πρήζεται τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Πρέπει όμως να προσέχετε τη μεγάλη αύξηση του βάρους σας, γιατί θα επηρρεάσει και το στήθος, που θα μεγαλώσει και θα χαλαρώσει.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί από δύο έως τέσσερις ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το στήθος.

Η επέμβαση είναι ασφαλής, δεδομένου ότι γίνεται σε νοσοκομείο ή σε οργανωμένη κλινική και προηγείται ο απαιτούμενος προεγχειρητικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα).

Συνήθως αφαιρείται λιπώδης ιστός και μαζικός αδένας (δηλαδή ιστοί του στήθους). Επίσης, όλα τα τμήματα του μαστού που αφαιρούνται κατά κανόνα αποστέλλονται για βιοψία.

Οι προσδοκίες σας όσον αφορά το νέο μέγεθος του στήθους πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Αυτό σημαίνει ότι μετά την επέμβαση μπορεί να φοράτε δύο ή τρία νούμερα μικρότερο στηθόδεσμο, όχι όμως και πέντε!

Το πόσο είναι δυνατό να μικρύνει το στήθος σας είναι κάτι που θα το συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό κατά την διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης.

Ο ειδικός θα εξετάσει το μέγεθος του στήθους σας σε σχέση με το ύψος, το βάρος και το πλάτος του θώρακά σας και θα προσδιορίσει το τμήμα του στήθους που θα αφαιρέσει.

Μετά την επέμβαση, το στήθος θα είναι πιο μικρό και στητό (ανορθωμένο). Το ευχάριστο είναι ότι θα νιώσετε αμέσως την αλλαγή, επειδή το σώμα σας θα έχει απαλλαγεί από τα κιλά που το βάραιναν.

Την επομένη της επέμβασης θα βγείτε από το νοσοκομείο και για περίπου μία εβδομάδα θα παίρνετε αντιφλεγμονώδη αγωγή. Το στήθος σας θα έχει ειδική επίδεση και πρέπει να επισκέπτεστε το χειρουργό για τις αλλαγές του τραύματος ανά 2-3 ημέρες, για τις επόμενες δέκα ημέρες (εκτός εάν κάνετε μόνες σας τις αλλαγές).

Απαγορεύεται να σηκώνετε βάρη και να φορτίζετε το θώρακά σας, ειδικά την πρώτη εβδομάδα. Μετά από 10-15 ημέρες θα γίνει η αφαίρεση των ραμμάτων από τον ειδικό (εκτός αν έχουν τοποθετηθεί απορροφήσιμα ράμματα).

Τα σημάδια που θα φαίνονται στο στήθος σας είναι τρία: Γύρω από τη θηλή, κάθετα στο μαστό (ξεκινώντας από τη θηλή έως κάτω από το στήθος) και υπομάστια (κάτω από το μαστό).

Το κάθετο σημάδι είναι αυτό που «σβήνει» περισσότερο με την πάροδο του χρόνου στο 90% των περιπτώσεων. Το υπομάστιο είναι πιο έντονο μεν, αλλά λόγω της θέσης του δεν είναι ορατό.

Ο στηθόδεσμος που θα φοράτε τον πρώτο μήνα είναι συγκεκριμένου τύπου (αθλητικό σουτιέν μπου κουμπώνει μπροστά).

Αργότερα, μπορείτε να φοράτε το σουτιέν της επιλογής σας, αποφεύγοντας όμως αυτά με τις μπανέλες. Επίσης, επιβάλλεται να φοράτε αθλητικό σουτιέν όταν γυμνάζεστε.

Η επέμβαση δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό του μωρού. Συνιστάται, όμως, να υπάρχει μιά χρονική απόσταση τουλάχιστον έξι μηνών ανάμεσα στην επέμβαση και στη μελλοντική εγκυμοσύνη.

Εάν η επέμβαση γίνεται μετά την εγκυμοσύνη, τότε πρέπει να μεσολαβήσει ένας χρόνος, ούτως ώστε το στήθος να επανέλθει πλήρως στο αρχικό του μέγεθος.

Η αυξητική στήθους είναι από τις πιο συχνές και αγαπημένες επεμβάσεις των γυναικών.

Είναι επέμβαση που βοηθά στην αύξηση του μεγέθους των μαστών, καθώς και στην ανόρθωσή τους σε περιπτώσεις χαλάρωσης πτώσης αυτών ή σε περιπτώσεις ασυμμετρίας.

Γίνεται σε νεαρά κορίτσια κυρίως μετά την ¨ορμονική ενηλικίωσή¨ τους, καθώς και σε γυναίκες οποιαδήποτε ηλικίας.

Ο πλαστικός χειρουργός εξετάζοντας την ασθενή αποφασίζει μαζί της για το μέγεθος των ενθεμάτων, το σχήμα τους και την θέση που πρέπει να τοποθετηθούν.

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι σιλικόνης ανατομικά (σαν σταγόνα) ή στρογγυλά που έχουν διάφορους βαθμούς προβολής.

Το μέγεθος και το είδος του ενθέματος καθορίζεται απο τα ανατομικά χαρακτηριστικά του στήθους και του θώρακα της ασθενούς.

Ο χειρουργός βοηθά την ασθενή να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για φυσικό και αρμονικό με το σώμα της αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο χώρο αφού έχει πραγματοποιηθεί ο προεγχειρητικός έλεγχος, ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει υπερηχογράφημα ή μαστογραφία αναφοράς ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό της ενδιαφερόμενης.

Τα ενθέματα πρέπει να είναι “επώνυμα” από εγκεκριμένες εταιρείες και να φέρουν στοιχεία ταυτότητας με τον αριθμό τους, την παρτίδα τους και όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και ολιγόωρη παραμονή ή παρακολούθηση μιάς ημέρας.

Μετά το χειρουργείο υπάρχει ειδική επίδεση – σουτιέν για διάστημα μερικών εβδομάδων, ενώ η ασθενής επανέρχεται στην δουλειά της μετά από λίγες ημέρες με οδηγίες για αποφυγή γυμναστικής, άρσης βάρους και άλλων χειρωνακτικών δραστηριοτήτων.

Μετά το πέρασμα ενός μηνός περίπου το αποτέλεσμα είναι ένα ¨φυσικό¨, στητό και όμορφο στήθος.

Η προληπτική εξέταση για καρκίνο του μαστού ευτυχώς ανιχνεύει νωρίς τη νόσο.

Η αποκατάσταση μετά τη μαστεκτομή πρέπει να σχεδιάζεται από την αρχή της χειρουργικής αντιμετώπισης και να θεωρείται μέρος της θεραπείας, έτσι ώστε η ασθενής να έχει ολοκληρωμένη εικόνα του πως θα είναι το στήθος της μετά το τέλος της περιπέτειάς της.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την αφαίρεση του όγκου ή αργότερα ανάλογα με το στάδιο της νόσου.

Ο χειρουργός μαστού, ο πλαστικός χειρουργός και ο ογκολόγος είναι η ομάδα που θα αποφασίσει για τον χρόνο της αποκατάστασης.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει με τοπικούς κρημνούς ή με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης αφού έχει γίνει διάταση με διατατές ιστών (tissue expander).

Ένα πρόβλημα που πολλά νεαρά κορίτσια αντιμετωπίζουν είναι η εισολκή της θηλής του ενός ή και των δύο μαστών.

Γίνεται επέμβαση αποκατάστασης τοπικά με γρήγορη ανάρρωση χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία.

Συνήθως εμφανίζεται σε αγόρια στην εφηβεία και μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη ποσότητα λίπους στην περιοχή του στήθους ή σε υπερτροφία του ανδρικού μαζικού αδένα.
Ανάλογα με την αιτία μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση της περιοχής και μπορεί να χρειαστεί αφαίρεση τμήματος του αδένα.
Αν υπάρχει και περίσσεια δέρματος μπορεί να γίνει περιθηλαία αφαίρεση αυτού. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με μέθη, δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ασθενής φοράει ένα ¨ειδικό¨ γιλέκο πίεσης για διάστημα 15-20 ημερών.

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης περίσσειας δέρματος σε χαλάρωση της κοιλιακής χώρας. Η χαλάρωση της κοιλιάς γίνεται μετά από εγκυμοσύνες, μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή λόγω αύξησης της επιφάνειας της κοιλιάς από βάρος.

Όταν η αφαίρεση αφορά μόνο το κάτω τμήμα του δέρματος της κοιλίας χωρίς τομή γύρω από τον ομφαλό λέγεται mini κοιλιοπλαστική, αλλά όταν υπάρχει αφαίρεση όλου του κάτω τμήματος με μετακίνηση του τμήματος της άνω κοιλίας λέγεται ολική κοιλιοπλαστική.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και ο ασθενής συνήθως πρέπει να παραμείνει από 24 έως 48 ώρες στην κλινική. Επανέρχεται στην καθημερινότητά του σταδιακά μετά από 2-3 εβδομάδες. Συνδυάζεται πολλές φορές με αντιμετώπιση ομφαλοκήλης ή κοιλιοκήλης.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η Λιποαναρρόφηση ειναι η μεθοδος αφαιρεσης λιπους απο περιοχες οπως γλουτοί ,μηροί ,τα γνωστα “ψωμάκια“, κοιλιά, περιφέρεια μεσης , μπράτσα, πηγούνι, “διπλοσάγονο” ή όπου αλλού μπορεί να υπάρχει “λιποαποθήκη

Ειναι απο τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές επεμβάσεις της αισθητικής χειρουργικής.

Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος εχει εξελιχθεί με καινούργιες τεχνικές.

Η λιποαναρρόφηση με δόνηση (Vibro Lipo) είναι ο μοντέρνος τρόπος χειρουργικής αφαίρεσης του πάχους.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος μικροδονήσεων που προκαλεί ρευστοποίηση της περίσσειας του λίπους και καταστροφή των λιποκυττάρων, τα οποία απομακρύνονται πλέον εύκολα με πολύ λεπτές κάνουλες χωρίς να δημιουργούνται τραυματισμοί στους ιστούς.

Με αυτόν τον τρόπο η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία για μικρές περιοχές λιποαποθηκών (π.χ. ψωμάκια, κοιλιακή χώρα, έσω περιοχή μηρών) ή με μέθη για μεγαλύτερες περιοχές.

Το επαναστατικό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι επειδή δεν δημιουργούνται τραυματισμοί των ιστών, το οίδημα και οι εκχυμώσεις της θεραπευμένης περιοχής είναι ελάχιστα και ο χρόνος αποθεραπείας σύντομος.

Δεν δημιουργείται χαλάρωση στις περιοχές της λιποαναρρόφησης γιατί το σύστημα των μικροδονήσεων βοηθά στη σύσφιξη.

Η ασθενής επιστρέφει σύντομα στις καθημερινές της ασχολίες (από την επόμενη κιόλας ημέρα) χωρίς πόνο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι σύντομη χωρίς νοσηλεία με ολιγόωρη παραμονή σε περίπτωση αναισθησίας με μέθη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής και για να απαλλαγείτε χωρίς πόνο από τα ανεπιθύμητα “παχάκια” που κουβαλάτε μια ζωή πάνω σας και που δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε όσα κιλά κι αν χάσετε κι ό,τι δίαιτα κι αν κάνετε.

Η μέθοδος απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που θέλουν να αλλάξουν το “σχήμα” του σώματός τους.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι επεμβάσεις που γίνονται για ανόρθωση του σώματος κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή λόγω χαλάρωσης λόγω ηλικίας περιλαμβάνουν την βραχιονοπλαστική, καθώς και το lifting γλουτών και μηρών.

Γίνονται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική και παραμονή για 1 ημέρα.

Στις επεμβάσεις αυτές γίνεται αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και οι τομές «κρύβονται» σε φυσιολογικές πτυχές ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Μπορεί να γίνει συνδυαστικά και λιποαναρρόφηση για καλύτερο και αρμονικό αποτέλεσμα.