Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48
210 64 38 668 - 6977 78 48 41

MIRA-DRY

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΣΧΑΛΙΑΙΑΣ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ

 

Νέα επαναστατική μη-χειρουργική μέθοδος με καινούργιας τεχνολογίας μηχάνημα για οριστική μείωση του ιδρώτα της μασχάλης και της οσμής. Η μοναδική θεραπεία που σε μία συνεδρία λύνει οριστικά το πρόβλημα της υπεριδρωσίας της μασχάλης με μόνιμο αποτέλεσμα. Η θεραπεία αυτή είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) και σκοπός της είναι να εξουδετερώσει με ασφάλεια τους ιδρωτοποιούς αδένες, τους αδένες της μυρωδιάς καθώς και τους θύλακες των τριχών με στοχευμένη θερμική ενέργεια. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα μετά τη θεραπεία και μόνιμα. Μία λύση διαρκείας που είναι ασφαλής για άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου τύπου δέρματος και προσφέρει για πάντα την αίσθηση της φρεσκάδας και της αυτοπεποίθησης!!!!

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η αποτρίχωση των γυναικών και τα τελευταία χρόνια και των ανδρών είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει από την αρχαιότητα.

Η αποτρίχωση ήταν κανόνας στις γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης όπως απεικονίζεται σε αγάλματα.

Το λευκό λείο χωρίς τρίχες γυναικείο κορμί ερχόταν σε αντίθεση με το μαυρισμένο τριχωτό ανδρικό κορμί.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων έχουν βρεθεί πάρα πολλές μέθοδοι για να λυθεί το πρόβλημα αυτό μέχρι η επιστήμη να βρει την ειδική, ανώδυνη και σχεδόν μόνιμη προς το παρόν μέθοδο.

Η αποτρίχωση με laser μηχανήματα βασίζεται στην ικανότητα της μελανίνης της τρίχας να προσλαμβάνει το ¨φως¨ (την ενέργεια του laser) και να καταστρέφεται.

Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από το σημείο της τρίχας, το χρώμα της, την ηλικία, καθώς και τις ορμονικές διαταραχές αν υπάρχουν.

Η τρίχα έχει έναν κύκλο ζωής που αποτελείται από τρεις φάσεις (φάση ανάπτυξης, φάση ηρεμίας και φάση απόπτωσης).

Η φάση ανάπτυξης διαφέρει ανάλογα με το σημείο του σώματος και αποτελεί την καλύτερη φάση για την πρόσληψη της ενέργειας που θα καταστρέψει την τρίχα, γιατί οι τρίχες που βρίσκονται σε αυτή τη φάση έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης.

Επειδή λοιπόν οι τρίχες του σημείου που γίνεται η εφαρμογή δεν είναι στην ίδια φάση χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθεί η καταστροφή τους.

Η θεραπεία περιλαμβάνει συνεδρίες που βασίζονται σε ιατρικά πρωτόκολλα.

Συνήθως σε κάθε περιοχή του σώματος πρέπει να γίνονται 6-8 συνεδρίες τουλάχιστον για να υπάρχει αποτέλεσμα και ακολουθούν κάποιες συνεδρίες συντήρησης.

Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πρόσωπο, στήθος και κοιλιά μπορεί να χρειαστούν περισσότερες και πιο συχνές επαναλήψεις.

Η αποτρίχωση είναι θεραπεία, θέλει υπομονή και συνεργασία με τον ιατρό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι συνεδρίες γίνονται συνήθως ανά 45-60 ημέρες, ενώ κάθε φορά μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των τριχών.

Είναι μέθοδος που προσφέρει υγιές δέρμα, ιδανική για άτομα που έχουν πρόβλημα θυλακίτιδας ή ευαισθησίας σε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (αποφεύγονται οι τραυματισμοί, οι ερεθισμοί και τα ¨κοψίματα¨), ενώ λειτουργεί ως συμπληρωματική θεραπεία στην επέμβαση κύστης κόκκυγος για πρόληψη των υποτροπών.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης του δέρματος γίνεται λόγω μείωσης του κολλαγόνου και των ινοβλαστών από την ηλικία των 20 ετών περίπου.

Η θεραπεία αυτή στηρίζεται στην διέγερση των ινοβλαστών του δέρματος από την ενέργεια του laser, η οποία προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα σύσφιξη, λάμψη και ανανέωση του δέρματος.

Η φωτοανάπλαση (photorejuvenation) είναι μιά ασφαλής, ανώδυνη και γρήγορη θεραπεία.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Είναι διατεταμένα μικρά φλεβίδια που διαγράφονται κάτω από το δέρμα (¨σπασμένα αγγεία¨).

Εμφανίζονται στο πρόσωπο (συνήθως πλάγια της μύτης ή στις παρειές), στην περιοχή του ντεκολτέ, καθώς και στα κάτω άκρα.

Οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, στην κληρονομική προδιάθεση, σε ορμονικές διαταραχές, καθώς και σε φαρμακευτικούς παράγοντες (π.χ. χρήση κορτιζόνης).

Επιπλέον για τις ευρυαγγείες των ποδιών επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η ορθοστασία (¨επαγγελματική νόσος¨), η καθιστική στάση, καθώς και το αυξημένο βάρος.

Η πρόληψή τους με τη μείωση των επιβαρυντικών παραγόντων βοηθά στο να μην εμφανιστούν.

Η θεραπεία τους γίνεται με τη χρήση ειδικού laser NdYag.

Για τις ευρυαγγείες προσώπου και flushing rosacea χρησιμοποιείται η κεφαλή LuxG του Palomar Pulsed Light System.

Όσον αφορά τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων εάν συνυπάρχουν με κιρσοειδείς βλάβες καλό είναι να γίνεται πρώτα έλεγχος του εν τω βάθει φλεβικού δικτύου και μετά η θεραπεία αυτών.

Η θεραπεία τους γίνεται με τη χρήση σκληρυντικών ουσιών ή με τη χρήση NdYag laser ή συνδυασμό αυτών.

FRACTIONAL LASER

Laser Palomar Micro-Fractional

Ταιριάζει στο δικό μου τύπο επιδερμίδας η μέθοδος Laser Palomar;
Η θεραπεία Laser Palomar εφαρμόζεται σε κάθε τύπο επιδερμίδας, από την πολύ ανοιχτόχρωμη μέχρι την πολύ σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Η μέθοδος Palomar Micro-Fractional, μπορεί με την κατάλληλη επιλογή παραμέτρων, να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και ατέλειες της επιδερμίδας. Ο ιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τις επιλογές θεραπείας.

Πώς ενεργεί;
Ο ιατρός σας χρησιμοποιεί το Laser Palomar της εταιρείας που εφηύρε τη μέθοδο και έχει την πατέντα της τεχνολογίας Micro-Fractional laser, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Harvard Αμερικής. Το Laser Palomar χρησιμοποιεί μικροδέσμες ενέργειας laser για να επενεργήσει στον ιστό από την εξωτερική μέχρι την εσωτερική στοιβάδα του δέρματος. Μέσω της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του σώματος δημιουργείται νέος, υγιής ιστός ο οποίος θα αντικαταστήσει τις περιοχές του ιστού που έχουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέας, πιο υγιούς επιδερμίδας.

Πόσο διαρκεί μιά θεραπεία;
Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Συνήθως μεταξύ 15-60 λεπτών. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ο ιατρός σας μπορεί να σας προτείνει μία συνεδρία ή μιά σειρά διαδοχικών θεραπειών για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πόσο γρήγορα θα επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Συνήθως μπορείτε να επανέλθετε στις κανονικές σας δραστηριότητες την ίδια ημέρα μετά από τη θεραπεία.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Συνήθως απαιτούνται 3-5 θεραπείες ανάλογα με την ποιότητα του προβλήματος και το σχήμα θεραπείας που θα επιλέξει ο γιατρός σας.

Θα πονέσω;
Η μέθοδος χρησιμοποιεί ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης εξ επαφής και υπάρχει μιά αίσθηση παγωμένου και ζεστού εναλλάξ. Οι περισσότεροι αισθάνονται μικρά τσιμπήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά τη θεραπεία μιά αίσθηση θερμότητας που διαρκεί λίγες ώρες. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά κάποια παγοκύστη για τον έλεγχο της θερμότητας ή εναλλακτικά κάποια τοπική μέθοδος για τον έλεγχο της θερμότητας.

Τί θα πρέπει να περιμένω μετά τη θεραπεία;
Ανάλογα με την επιλογή της θεραπείας που σας προτείνει ο γιατρός σας, ενδεχομένως να έχετε προσωρινή ερυθρότητα και οίδημα, ενώ θα αισθάνεστε την περιοχή ζεστή. Όλα αυτά διαρκούν συνήθως λίγες μόνο ώρες. Η ερυθρότητα μπορεί να επιμείνει για μιά ημέρα. Θα χρειαστεί η φροντίδα της επιδερμίδας με αντιηλιακή προστασία και κάποια αναπλαστική κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Θα συζητήσετε με τον γιατρό σας και τι θα πρέπει να περιμένετε μετά τη θεραπεία σας ανάλογα με το είδος της θεραπείας που θα κεραπείας.