Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48
210 64 38 668 - 6977 78 48 41

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της χαλάρωσης των άνω και κάτω βλεφάρων (σακούλες ματιών).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Όταν υπάρχει χαλάρωση του άνω βλεφάρου και το «βλέφαρο» διπλώνει και «πέφτει» δείχνοντας το μάτι μικρό και το βλέμμα κουρασμένο, γίνεται χειρουργική διόρθωση όπου αφαιρείται τμήμα χαλαρού δέρματος, ενώ όταν υπάρχει ανάγκη γίνεται διάνοιξη του μυός και αφαίρεση του λίπους του άνω βλεφάρου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος κάτω από τα μάτια που πολλές φορές εμφανίζονται σαν «σακούλες», με πρήξιμο ή πολλές ρυτίδες. Συνήθως υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνισή τους. Γίνεται αφαίρεση του χαλαρού δέρματος ενώ συνήθως αφαιρείται και λίπος, αν υπάρχει, που προσδίδει το φούσκωμα κάτω από τα μάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο χειρουργείο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ;

Ο ασθενής που χειρουργείται φεύγει μέσα σε μία ώρα μετά το χειρουργείο.

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Συνήθως για άνω-κάτω βλέφαρο χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ;

Η τομή όσο αφορά το άνω βλέφαρο γίνεται σε σημείο που είναι μέσα στην φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου όταν ανοίγει το μάτι, ενώ στο κάτω βλέφαρο γίνεται κάτω από την γραμμή των βλεφαρίδων και μερικές μέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων δεν είναι ορατή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Η επέμβαση είναι ανώδυνη, δεν υπάρχει καμία ενόχληση αλλά συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο) των ματιών και πιθανές εκχυμώσεις (μελανιές) αυτών ανάλογα με το δέρμα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  1. Ήπια αντιφλεγμονώδη φάρμακα
  2. Τοπική αγωγή με επίθεμα κρύων κομπρεσών για τις δύο πρώτες ημέρες για περιορισμό των οιδημάτων

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται 4-5 ημέρες μετά το χειρουργείο. Το μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από 10 ημέρες και ο συνολικός χρόνος ανάρρωσης είναι περίπου μία εβδομάδα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Συνηθίζεται μετά την ηλικία των 45 ετών, υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι εμφανής και σε μικρότερες ηλικίες, όπως όταν υπάρχει προδιάθεση για τις «σακούλες» με εμφάνισή τους και σε ηλικίες μικρότερες των 30 ετών. Συνήθως η επέμβαση γίνεται όταν ενοχλεί αισθητικά τον ενδιαφερόμενο.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια ενώ δίνει νεανική μορφή και σχήμα στα μάτια χωρίς να αλλοιώνει την έκφραση του ατόμου.

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Είναι η επέμβαση για την διόρθωση των ¨πεταχτών¨ αυτιών.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη με τομή οπισθοωτιαία και καθήλωση του χόνδρου.

Αν χρειαστεί γίνεται διόρθωση και του πτερυγίου του ωτός.

Μετά την επέμβαση χρειάζεται επίδεση για διάστημα 1 εβδομάδας περίπου.

Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που μπορεί να γίνει σε παιδιά στην ηλικία των 5-6 ετών, γιατί έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του χόνδρου, έτσι ώστε να αποφύγει το παιδί τα σχόλια στον χώρο του σχολείου.

 

ΠΩΓΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η επέμβαση αυτή αφορά την διόρθωση του σχήματος του πώγωνος, καθώς και την αφαίρεση λίπους από την περιοχή κάτω απ΄ αυτό.

Γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία και συνδυάζεται συνήθως και με άλλες επεμβάσεις mini lift.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΛΑΙΜΟΥ

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί να δείχνει νεώτερη. Όπως δεν υπάρχει γυναίκα που να επιθυμεί ένα πρόσωπο ανέκφραστο και αφύσικα τραβηγμένο.

Το νέο λίφτινγκ είναι εδώ, για να δώσει νεανικό πρόσωπο και για να διατηρήσει την έκφραση, τη γοητεία και την αλήθεια του.

Οι επεμβάσεις έχουν πλέον ως στόχο την επιλεκτική στήριξη των μυών, οι οποίοι καθορίζουν και την συνολική όψη του προσώπου.

Το δέρμα τοποθετείται, χωρίς ιδιαίτερο τράβηγμα, στη θέση του, ενώ οι ουλές που βρίσκονται πίσω από το αυτί ή στη ρίζα των μαλλιών είναι ουσιαστικά αόρατες.

Πρέπει να διευκρινιστεί πως το ζητούμενο δεν είναι να εξαφανιστούν απολύτως οι ρυτίδες (αυτό, εξάλλου, είναι που αλλοιώνει ουσιαστικά την έκφραση του προσώπου), αλλά να υποστηριχθεί το μυϊκό σύστημα, γιατί η χαλάρωση είναι που ουσιαστικά υπονομεύει τη νεανική όψη του προσώπου.

Όσο για τις ρυτίδες, κάποιες από αυτές είναι “κατακτήσεις” και ενθύμια ζωής που σίγουρα δεν θέλετε να αποχωριστείτε!

Γίνεται υποχρεωτικά με γενική αναισθησία και θα πρέπει να παραμείνετε στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων το πρόσωπο είναι συνήθως πρησμένο και δεν αποκλείεται να έχει κάποιες εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του.

Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 15 μέρες για να αποκαλυφθεί το καινούργιο σας πρόσωπο, αν και η εικόνα θα τελειοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Το υπέροχο look “νέα και ωραία” που αποκτήσατε μετά από τόσο κόπο μπορεί να ολοκληρωθεί εντυπωσιακά με μια θεραπεία που θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας.

Φυσικά ό,τι κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσει η περίοδος της αποθεραπείας μετά το lifting.

Όταν υπάρχει μέτρια χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου μπορεί να γίνει μικρής έκτασης επέμβαση χωρίς μεγάλες αποκολλήσεις και οιδήματα. Το mini lift ¨τεντώνει¨ το δέρμα του περιγράμματος και του άνω τμήματος του λαιμού. Είναι επέμβαση που μπορεί να γίνει με τοπική ή μέθη και έχει γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μιά ιατρική πράξη που γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Η διαδικασία αυτή γίνεται σε οργανωμένο χειρουργικό χώρο και χρειάζεται 1 ή 2 συνεδρίες έχοντας υπόψη ότι το τελικό αποτέλεσμα θέλει περίπου 8 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος γι΄αυτή τη μέθοδο πρέπει να συνυπάρχουν κάποιες προυποθέσεις όπως ο βαθμός αραίωσης, η αιτία της πτώσης και αραίωσης, η ηλικία, το χρώμα και ο τύπος των μαλλιών, κτλ.

Υπάρχουν επίσης διάφορες τεχνικές που εξασφαλίζουν ένα φυσικό, υγιές και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Μεσοθεραπεία Τριχωτού

Είναι θεραπεία που γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής για ενίσχυση της τριχοφυίας.

Ειδικά σκευάσματα που περιέχουν αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τις τρίχες εισέρχονται με την τεχνική microneedling στο τριχωτό.

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο αριθμός τους εξαρτάται από το πρόβλημα που υπάρχει.