Το Δέρμα & θεραπείες Αντιγήρανσης

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και αποτελείται από την επιδερμίδα και το χόριο.

Η επιδερμίδα είναι ένα φράγμα προστασίας του δέρματος από την εξωγενή καταπόνηση, που με την πάροδο της ηλικίας η πυκνότητα της ζωντανής επιδερμίδας μειώνεται και εμφανίζεται ατροφία και μείωση των κυττάρων και των στοιβάδων της επιδερμίδας, καθώς και μείωση του μεταβολισμού των κερατινοκυττάρων άρα επιβράδυνση της ανανέωσης της επιδερμίδας, μείωση της σύνθεσης της μελανίνης και άναρχη κατανομή των μελανοκυττάρων γεγονός που προκαλεί την εμφάνιση των κηλίδων.

Το χόριο αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και πρωτεογλυκάνες (υαλουρονικό οξύ) που είναι υπεύθυνες για την στήριξη του δέρματος, την ελαστικότητά του, την ενυδάτωσή του και την ανθεκτικότητά του.

Με την πάροδο της ηλικίας γίνεται μείωση του αριθμού των ινοβλαστών, μείωση της σύνθεσης και της ποιότητας των μακρομορίων του, αλλοίωση του αγγειακού δικτύου με αποτέλεσμα η χροιά του δέρματος γίνεται ωχρή και πιο θαμπή.

Επίσης, μείωση της έκκρισης σμήγματος και αραίωση της πυκνότητας των ιδρωτοποιών αδένων έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ιδρώτα, έτσι ώστε το δέρμα γίνεται ξηρό και τραχύ. Λόγω του ήλιου γίνεται αύξηση της σύνθεσης κακής ποιότητας ελαστίνης και επιτάχυνση της μείωσης της σύνθεσης του κολλαγόνου.

Οι προσπάθειες που γίνονται για μείωση όλων αυτών των εξωγενών παραγόντων γήρανσης και τα μέτρα που λαμβάνονται για ρύθμιση της κυτταρικής λειτουργίας και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος που αποσκοπούν σε υγιές, λαμπερό και ανανεωμένο δέρμα εντάσσονται στα πλαίσια της επιστήμης της Αντιγήρανσης.

Πρωτόκολλα & Θεραπείες Αντιγήρανσης

Ο βασικότερος κανόνας αντιμετώπισης της γήρανσης είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ της. Όλα τα πρωτόκολλα αντιγήρανσης περιλαμβάνουν κανόνες για προστασία από τον ήλιο, καλή διατροφή, περιποίηση του δέρματος ανάλογα με τα προβλήματά του και την ηλικία του.

Άρα οι θεραπείες αντιγήρανσης περιλαμβάνουν:

  • Καθαρισμό του δέρματος (μικροκρύσταλλοι)
  • Peeling (απολέπιση) (χημικό ελαφρύ)
  • Μεσοθεραπεία (βαθειά ενυδάτωση)
  • Θεραπείες ανάπλασης – θρέψης
  • Ενεργοποίηση του κολλαγόνου με χρήση Laser (τεχνολογία Fractional) ή IPL μηχανημάτων
  • Αντιηλιακή προστασία.

Οι παραπάνω θεραπείες λειτουργούν κυρίως σαν θεραπείες πρόληψης και πρέπει να ξεκινούν από αρκετά νωρίς ηλικιακά.

Θεραπείες που δρουν παρεμβατικά για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και κυρίως να μην αφήσουν τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου (ρυτίδες έκφρασης) να γίνουν στατικές (μόνιμες και βαθειές άσχετα με την έκφραση) είναι η χρήση του botox, η μεσοθεραπεία, η χρήση του υαλουρονικού οξέος μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις για αντιμετώπιση του γηρασμένου δέρματος προσφέρουν ανόρθωση αυτού, αλλά δεν αλλάζουν την υφή του ή την βλάβη των στοιβάδων του.

Η Αντιγήρανση ξεκινά από νωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και πριν να εμφανιστούν.

Η Πρόληψη είναι η “θεραπεία” της φυσιολογικής γήρανσης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48 , Αμπελόκηποι,11521 Αθήνα

info@plasticmed.gr

Δευτέρα 14:00 - 20:30
Τρίτη 10:00 - 16:00
Τετάρτη 14:00 - 20:30
Πέμπτη 14:00 - 20:30
Παρασκευή 10:00 - 16:00