Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Δημητρίου Σούτσου 48
210 64 38 668 - 6977 78 48 41

MIRA-DRY

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΣΧΑΛΙΑΙΑΣ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ

 

Νέα επαναστατική μη-χειρουργική μέθοδος με καινούργιας τεχνολογίας μηχάνημα για οριστική μείωση του ιδρώτα της μασχάλης και της οσμής. Η μοναδική θεραπεία που σε μία συνεδρία λύνει οριστικά το πρόβλημα της υπεριδρωσίας της μασχάλης με μόνιμο αποτέλεσμα. Η θεραπεία αυτή είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) και σκοπός της είναι να εξουδετερώσει με ασφάλεια τους ιδρωτοποιούς αδένες, τους αδένες της μυρωδιάς καθώς και τους θύλακες των τριχών με στοχευμένη θερμική ενέργεια. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα μετά τη θεραπεία και μόνιμα. Μία λύση διαρκείας που είναι ασφαλής για άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου τύπου δέρματος και προσφέρει για πάντα την αίσθηση της φρεσκάδας και της αυτοπεποίθησης!!!!

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της χαλάρωσης των άνω και κάτω βλεφάρων (σακούλες ματιών).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Όταν υπάρχει χαλάρωση του άνω βλεφάρου και το «βλέφαρο» διπλώνει και «πέφτει» δείχνοντας το μάτι μικρό και το βλέμμα κουρασμένο, γίνεται χειρουργική διόρθωση όπου αφαιρείται τμήμα χαλαρού δέρματος, ενώ όταν υπάρχει ανάγκη γίνεται διάνοιξη του μυός και αφαίρεση του λίπους του άνω βλεφάρου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος κάτω από τα μάτια που πολλές φορές εμφανίζονται σαν «σακούλες», με πρήξιμο ή πολλές ρυτίδες. Συνήθως υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνισή τους. Γίνεται αφαίρεση του χαλαρού δέρματος ενώ συνήθως αφαιρείται και λίπος, αν υπάρχει, που προσδίδει το φούσκωμα κάτω από τα μάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο χειρουργείο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ;

Ο ασθενής που χειρουργείται φεύγει μέσα σε μία ώρα μετά το χειρουργείο.

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Συνήθως για άνω-κάτω βλέφαρο χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ;

Η τομή όσο αφορά το άνω βλέφαρο γίνεται σε σημείο που είναι μέσα στην φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου όταν ανοίγει το μάτι, ενώ στο κάτω βλέφαρο γίνεται κάτω από την γραμμή των βλεφαρίδων και μερικές μέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων δεν είναι ορατή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Η επέμβαση είναι ανώδυνη, δεν υπάρχει καμία ενόχληση αλλά συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο) των ματιών και πιθανές εκχυμώσεις (μελανιές) αυτών ανάλογα με το δέρμα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 1. Ήπια αντιφλεγμονώδη φάρμακα
 2. Τοπική αγωγή με επίθεμα κρύων κομπρεσών για τις δύο πρώτες ημέρες για περιορισμό των οιδημάτων

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται 4-5 ημέρες μετά το χειρουργείο. Το μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από 10 ημέρες και ο συνολικός χρόνος ανάρρωσης είναι περίπου μία εβδομάδα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Συνηθίζεται μετά την ηλικία των 45 ετών, υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι εμφανής και σε μικρότερες ηλικίες, όπως όταν υπάρχει προδιάθεση για τις «σακούλες» με εμφάνισή τους και σε ηλικίες μικρότερες των 30 ετών. Συνήθως η επέμβαση γίνεται όταν ενοχλεί αισθητικά τον ενδιαφερόμενο.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια ενώ δίνει νεανική μορφή και σχήμα στα μάτια χωρίς να αλλοιώνει την έκφραση του ατόμου.

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Κάθε μύτη είναι απαραίτητο να ταιριάζει με τη συνολική εικόνα του προσώπου. Για αυτό και η σύγχρονη τάση στη ρινοπλαστική είναι οι μικρές αλλαγές που επεμβαίνουν ελάχιστα στη φυσική όψη. Το ζητούμενο εξάλλου, δεν είναι, όπως ήταν παλιότερα, μια «γαλλική» μύτη ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζει, αλλά ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που κολακεύει.

Στοιχεία ταυτότητας

Είναι η πρώτη σε αριθμό πλαστική επέμβαση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες (50−50 η συχνότητα για τα δύο φύλλα). Είναι το σημείο το προσώπου που «πειράζουμε» περισσότερο και όχι τυχαία, αφού στη μύτη γίνεται ένας μεγάλος αριθμός επεμβάσεων, από ασήμαντες, όπως αφαίρεση σπίλου (ελιάς), ως αρκετά σοβαρότερες όπως είναι η ρινοπλαστική, δηλαδή η αλλαγή της μορφής της μύτης.

Η πιο συχνή επέμβαση στη μύτη είναι η αφαίρεση της «καμπούρας» και το ίσιωμα της μύτης, αλλά όχι μόνα τους. Συνήθως μια μύτη με καμπούρα παρουσιάζει παράλληλα και πρόβλημα στο διάφραγμα. Αυτό δεν είναι ασήμαντο γιατί η δυσλειτουργία του διαφράγματος δημιουργεί προβλήματα αναπνοής, ρινίτιδες που επιμένουν, ενώ δεν είναι σπάνιο να παρουσιαστεί και υπνική άπνοια (διαταραχές στην αναπνοή κατά τον ύπνο).

Διάρκεια: Συνήθως έως 2 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη (μόνο για μικρές διορθώσεις) ή γενική αναισθησία. Θα χρειαστεί να παραμείνετε κάποιες ώρες στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να διανυκτερεύσετε εκεί.

Μετά την επέμβαση: Τοποθετούνται εσωτερικά στη μύτη ειδικοί αεραγωγοί, που αφαιρούνται από τον γιατρό περίπου 48 ώρες μετά την επέμβαση. Εξωτερικά, ο γιατρός έχει βάλει ένα ειδικό ναρθηκάκι που παραμένει για 7 μέρες. Ακόμα και μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, θα υπάρχει ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή της μύτης και πιθανώς εκχυμώσεις (μελανά σημεία), κυρίως στην περιοχή γύρω από τα μάτια, τα οποία δεν πρέπει να σας ανησυχήσουν, γιατί υποχωρούν μετά από 3-4 μέρες περίπου,
μετα την επεμβαση. Το οίδημα υποχωρεί μέρα με την ημέρα και το αποτέλεσμα τελειοποιείται σταδιακά.

Λεπτομέρεια: Οι περισσότερες επεμβάσεις στη μύτη γίνεται κυρίως για λειτουργικούς λόγους (διάφραγμα). Αυτό όμως αποτελεί και το βασικό άλλοθι για να γίνει και μια μικρή (ή μεγαλύτερη…) αισθητική αλλαγή!

Διόρθωση της άκρης της μύτης (tip)

Συνήθως, αν υπάρχει πρόβλημα στο tip της μύτης, αυτό συνοδεύεται από αντίστοιχο πρόβλημα στα ρουθούνια, άρα η διόρθωση γίνεται και στα δύο αυτά σημεία. Η πιο συνηθισμένη εικόνα είναι η δυσμορφία, δηλαδή διόγκωση της άκρης της μύτης που χαλάει την συνολική εικόνα του προσώπου. Ένα άλλο, εξίσου αντιαισθητικό πρόβλημα είναι η πεσμένη μύτη, με ρουθούνια χοντρά και διογκωμένα. Στην επέμβαση στο tip, ο ειδικός διορθώνει συνήθως και τη στυλίδα, το σημείο στη μέση της μύτης, ανάμεσα στα δύο ρουθούνια.

Διάρκεια: 30 – 40 λεπτά. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορείτε να πάτε σπίτι σας σχεδόν αμέσως μετά.

Μετά την επέμβαση: Η επέμβαση στο tip της μύτης είναι σίγουρα πολύ πιο ήπια από την ρινοπλαστική. Δεν χρησιμοποιούνται αεραγωγοί, τοποθετείται όμως ένα ναρθηκάκι για να περιοριστεί το οίδημα. Το ναρθηκάκι αφαιρείται μετά από 4-5 μέρες από το γιατρό, ενώ αν έχουν γίνει και εξωτερικά ράμματα (μόνο στα ρουθούνια, αν έχει κριθεί απαραίτητο), αφαιρούνται μετά από 5-7 μέρες. Στην επέμβαση αυτή υπάρχει ήπιο οίδημα στην περιοχή της μύτης που σταδιακά υποχωρεί, δεν υπάρχουν όμως μελανιές.

Οδηγίες για ανάρρωση χωρίς απρόοπτα

Τις πρώτες 15 μέρες μετά από μια επέμβαση στη μύτη:

 • Δεν σηκώνετε βάρη.
 • Δεν κάνετε γυμναστική.
 • Αποφεύγετε κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ειδικά όταν υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστεί το εγχειρισμένο σημείο ή να ανέβει η πίεση στο πρόσωπο.
 • Αποφεύγεται την παραμονή σε κλειστούς χώρους με καπνό.

Από την ημέρα της επέμβασης και για τουλάχιστον ένα μήνα μετά:

 • Δεν φοράτε γυαλιά (ηλίου ή μυωπίας). Ειδικά για τα γυαλιά μυωπίας, μπορείτε να επιλέξετε, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό, ειδικά γυαλιά χωρίς σκελετό που είναι ιδιαίτερα ελαφριά.
 • Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο.

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Είναι η επέμβαση για την διόρθωση των ¨πεταχτών¨ αυτιών.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη με τομή οπισθοωτιαία και καθήλωση του χόνδρου.

Αν χρειαστεί γίνεται διόρθωση και του πτερυγίου του ωτός.

Μετά την επέμβαση χρειάζεται επίδεση για διάστημα 1 εβδομάδας περίπου.

Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που μπορεί να γίνει σε παιδιά στην ηλικία των 5-6 ετών, γιατί έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του χόνδρου, έτσι ώστε να αποφύγει το παιδί τα σχόλια στον χώρο του σχολείου.

 

ΠΩΓΩΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η επέμβαση αυτή αφορά την διόρθωση του σχήματος του πώγωνος, καθώς και την αφαίρεση λίπους από την περιοχή κάτω απ΄ αυτό.

Γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία και συνδυάζεται συνήθως και με άλλες επεμβάσεις mini lift.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΛΑΙΜΟΥ

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί να δείχνει νεώτερη. Όπως δεν υπάρχει γυναίκα που να επιθυμεί ένα πρόσωπο ανέκφραστο και αφύσικα τραβηγμένο.

Το νέο λίφτινγκ είναι εδώ, για να δώσει νεανικό πρόσωπο και για να διατηρήσει την έκφραση, τη γοητεία και την αλήθεια του.

Οι επεμβάσεις έχουν πλέον ως στόχο την επιλεκτική στήριξη των μυών, οι οποίοι καθορίζουν και την συνολική όψη του προσώπου.

Το δέρμα τοποθετείται, χωρίς ιδιαίτερο τράβηγμα, στη θέση του, ενώ οι ουλές που βρίσκονται πίσω από το αυτί ή στη ρίζα των μαλλιών είναι ουσιαστικά αόρατες.

Πρέπει να διευκρινιστεί πως το ζητούμενο δεν είναι να εξαφανιστούν απολύτως οι ρυτίδες (αυτό, εξάλλου, είναι που αλλοιώνει ουσιαστικά την έκφραση του προσώπου), αλλά να υποστηριχθεί το μυϊκό σύστημα, γιατί η χαλάρωση είναι που ουσιαστικά υπονομεύει τη νεανική όψη του προσώπου.

Όσο για τις ρυτίδες, κάποιες από αυτές είναι “κατακτήσεις” και ενθύμια ζωής που σίγουρα δεν θέλετε να αποχωριστείτε!

Γίνεται υποχρεωτικά με γενική αναισθησία και θα πρέπει να παραμείνετε στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων το πρόσωπο είναι συνήθως πρησμένο και δεν αποκλείεται να έχει κάποιες εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του.

Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 15 μέρες για να αποκαλυφθεί το καινούργιο σας πρόσωπο, αν και η εικόνα θα τελειοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Το υπέροχο look “νέα και ωραία” που αποκτήσατε μετά από τόσο κόπο μπορεί να ολοκληρωθεί εντυπωσιακά με μια θεραπεία που θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας.

Φυσικά ό,τι κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσει η περίοδος της αποθεραπείας μετά το lifting.

Όταν υπάρχει μέτρια χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου μπορεί να γίνει μικρής έκτασης επέμβαση χωρίς μεγάλες αποκολλήσεις και οιδήματα. Το mini lift ¨τεντώνει¨ το δέρμα του περιγράμματος και του άνω τμήματος του λαιμού. Είναι επέμβαση που μπορεί να γίνει με τοπική ή μέθη και έχει γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μιά ιατρική πράξη που γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Η διαδικασία αυτή γίνεται σε οργανωμένο χειρουργικό χώρο και χρειάζεται 1 ή 2 συνεδρίες έχοντας υπόψη ότι το τελικό αποτέλεσμα θέλει περίπου 8 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος γι΄αυτή τη μέθοδο πρέπει να συνυπάρχουν κάποιες προυποθέσεις όπως ο βαθμός αραίωσης, η αιτία της πτώσης και αραίωσης, η ηλικία, το χρώμα και ο τύπος των μαλλιών, κτλ.

Υπάρχουν επίσης διάφορες τεχνικές που εξασφαλίζουν ένα φυσικό, υγιές και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Μεσοθεραπεία Τριχωτού

Είναι θεραπεία που γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής για ενίσχυση της τριχοφυίας.

Ειδικά σκευάσματα που περιέχουν αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τις τρίχες εισέρχονται με την τεχνική microneedling στο τριχωτό.

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο αριθμός τους εξαρτάται από το πρόβλημα που υπάρχει.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η πλαστική χειρουργική στο στήθος είτε πρόκειται για αυξητική είτε για μείωση, ήταν ανέκαθεν μια από τις πιο αγαπημένες επεμβάσεις των γυναικών και όχι τυχαία.

Το στήθος για την γυναίκα αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας, βασικό στοιχείο ερωτισμού και μητρότητας. 

Παρόλα αυτά, ακόμα και μια τόσο προσωπική επιλογή μπορεί να επηρεαστεί από μόδες, οι οποίες, όμως, περνάνε γρήγορα.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες είναι περισσότερο συνειδητοποιημένες και κάνουν πιο συνετές επιλογές.

Οι γυναίκες που ζητούν να μικρύνουν το στήθος τους συνήθως είναι πολύ σίγουρες για την απόφασή τους.

Ο λόγος είναι ότι το δυσανάλογα μεγάλο στήθος τους δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα βάρους, με αποτέλεσμα να καμπουριάζουν, να πονάει η πλάτη και ο αυχένας τους και να σημαδεύεται το δέρμα τους από το στηθόδεσμο.

Η επέμβαση, πάντως, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μετά την ηλικία των 18 ετών, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους.

Το στήθος σας θα ακολουθήσει τη φυσική του πορεία. Πάλι θα πρήζεται τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Πρέπει όμως να προσέχετε τη μεγάλη αύξηση του βάρους σας, γιατί θα επηρρεάσει και το στήθος, που θα μεγαλώσει και θα χαλαρώσει.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί από δύο έως τέσσερις ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το στήθος.

Η επέμβαση είναι ασφαλής, δεδομένου ότι γίνεται σε νοσοκομείο ή σε οργανωμένη κλινική και προηγείται ο απαιτούμενος προεγχειρητικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα).

Συνήθως αφαιρείται λιπώδης ιστός και μαζικός αδένας (δηλαδή ιστοί του στήθους). Επίσης, όλα τα τμήματα του μαστού που αφαιρούνται κατά κανόνα αποστέλλονται για βιοψία.

Οι προσδοκίες σας όσον αφορά το νέο μέγεθος του στήθους πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Αυτό σημαίνει ότι μετά την επέμβαση μπορεί να φοράτε δύο ή τρία νούμερα μικρότερο στηθόδεσμο, όχι όμως και πέντε!

Το πόσο είναι δυνατό να μικρύνει το στήθος σας είναι κάτι που θα το συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό κατά την διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης.

Ο ειδικός θα εξετάσει το μέγεθος του στήθους σας σε σχέση με το ύψος, το βάρος και το πλάτος του θώρακά σας και θα προσδιορίσει το τμήμα του στήθους που θα αφαιρέσει.

Μετά την επέμβαση, το στήθος θα είναι πιο μικρό και στητό (ανορθωμένο). Το ευχάριστο είναι ότι θα νιώσετε αμέσως την αλλαγή, επειδή το σώμα σας θα έχει απαλλαγεί από τα κιλά που το βάραιναν.

Την επομένη της επέμβασης θα βγείτε από το νοσοκομείο και για περίπου μία εβδομάδα θα παίρνετε αντιφλεγμονώδη αγωγή. Το στήθος σας θα έχει ειδική επίδεση και πρέπει να επισκέπτεστε το χειρουργό για τις αλλαγές του τραύματος ανά 2-3 ημέρες, για τις επόμενες δέκα ημέρες (εκτός εάν κάνετε μόνες σας τις αλλαγές).

Απαγορεύεται να σηκώνετε βάρη και να φορτίζετε το θώρακά σας, ειδικά την πρώτη εβδομάδα. Μετά από 10-15 ημέρες θα γίνει η αφαίρεση των ραμμάτων από τον ειδικό (εκτός αν έχουν τοποθετηθεί απορροφήσιμα ράμματα).

Τα σημάδια που θα φαίνονται στο στήθος σας είναι τρία: Γύρω από τη θηλή, κάθετα στο μαστό (ξεκινώντας από τη θηλή έως κάτω από το στήθος) και υπομάστια (κάτω από το μαστό).

Το κάθετο σημάδι είναι αυτό που «σβήνει» περισσότερο με την πάροδο του χρόνου στο 90% των περιπτώσεων. Το υπομάστιο είναι πιο έντονο μεν, αλλά λόγω της θέσης του δεν είναι ορατό.

Ο στηθόδεσμος που θα φοράτε τον πρώτο μήνα είναι συγκεκριμένου τύπου (αθλητικό σουτιέν μπου κουμπώνει μπροστά).

Αργότερα, μπορείτε να φοράτε το σουτιέν της επιλογής σας, αποφεύγοντας όμως αυτά με τις μπανέλες. Επίσης, επιβάλλεται να φοράτε αθλητικό σουτιέν όταν γυμνάζεστε.

Η επέμβαση δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό του μωρού. Συνιστάται, όμως, να υπάρχει μιά χρονική απόσταση τουλάχιστον έξι μηνών ανάμεσα στην επέμβαση και στη μελλοντική εγκυμοσύνη.

Εάν η επέμβαση γίνεται μετά την εγκυμοσύνη, τότε πρέπει να μεσολαβήσει ένας χρόνος, ούτως ώστε το στήθος να επανέλθει πλήρως στο αρχικό του μέγεθος.

Η αυξητική στήθους είναι από τις πιο συχνές και αγαπημένες επεμβάσεις των γυναικών.

Είναι επέμβαση που βοηθά στην αύξηση του μεγέθους των μαστών, καθώς και στην ανόρθωσή τους σε περιπτώσεις χαλάρωσης πτώσης αυτών ή σε περιπτώσεις ασυμμετρίας.

Γίνεται σε νεαρά κορίτσια κυρίως μετά την ¨ορμονική ενηλικίωσή¨ τους, καθώς και σε γυναίκες οποιαδήποτε ηλικίας.

Ο πλαστικός χειρουργός εξετάζοντας την ασθενή αποφασίζει μαζί της για το μέγεθος των ενθεμάτων, το σχήμα τους και την θέση που πρέπει να τοποθετηθούν.

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι σιλικόνης ανατομικά (σαν σταγόνα) ή στρογγυλά που έχουν διάφορους βαθμούς προβολής.

Το μέγεθος και το είδος του ενθέματος καθορίζεται απο τα ανατομικά χαρακτηριστικά του στήθους και του θώρακα της ασθενούς.

Ο χειρουργός βοηθά την ασθενή να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για φυσικό και αρμονικό με το σώμα της αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο χώρο αφού έχει πραγματοποιηθεί ο προεγχειρητικός έλεγχος, ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει υπερηχογράφημα ή μαστογραφία αναφοράς ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό της ενδιαφερόμενης.

Τα ενθέματα πρέπει να είναι “επώνυμα” από εγκεκριμένες εταιρείες και να φέρουν στοιχεία ταυτότητας με τον αριθμό τους, την παρτίδα τους και όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και ολιγόωρη παραμονή ή παρακολούθηση μιάς ημέρας.

Μετά το χειρουργείο υπάρχει ειδική επίδεση – σουτιέν για διάστημα μερικών εβδομάδων, ενώ η ασθενής επανέρχεται στην δουλειά της μετά από λίγες ημέρες με οδηγίες για αποφυγή γυμναστικής, άρσης βάρους και άλλων χειρωνακτικών δραστηριοτήτων.

Μετά το πέρασμα ενός μηνός περίπου το αποτέλεσμα είναι ένα ¨φυσικό¨, στητό και όμορφο στήθος.

Η προληπτική εξέταση για καρκίνο του μαστού ευτυχώς ανιχνεύει νωρίς τη νόσο.

Η αποκατάσταση μετά τη μαστεκτομή πρέπει να σχεδιάζεται από την αρχή της χειρουργικής αντιμετώπισης και να θεωρείται μέρος της θεραπείας, έτσι ώστε η ασθενής να έχει ολοκληρωμένη εικόνα του πως θα είναι το στήθος της μετά το τέλος της περιπέτειάς της.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την αφαίρεση του όγκου ή αργότερα ανάλογα με το στάδιο της νόσου.

Ο χειρουργός μαστού, ο πλαστικός χειρουργός και ο ογκολόγος είναι η ομάδα που θα αποφασίσει για τον χρόνο της αποκατάστασης.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει με τοπικούς κρημνούς ή με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης αφού έχει γίνει διάταση με διατατές ιστών (tissue expander).

Ένα πρόβλημα που πολλά νεαρά κορίτσια αντιμετωπίζουν είναι η εισολκή της θηλής του ενός ή και των δύο μαστών.

Γίνεται επέμβαση αποκατάστασης τοπικά με γρήγορη ανάρρωση χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία.

Συνήθως εμφανίζεται σε αγόρια στην εφηβεία και μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη ποσότητα λίπους στην περιοχή του στήθους ή σε υπερτροφία του ανδρικού μαζικού αδένα.
Ανάλογα με την αιτία μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση της περιοχής και μπορεί να χρειαστεί αφαίρεση τμήματος του αδένα.
Αν υπάρχει και περίσσεια δέρματος μπορεί να γίνει περιθηλαία αφαίρεση αυτού. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με μέθη, δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ασθενής φοράει ένα ¨ειδικό¨ γιλέκο πίεσης για διάστημα 15-20 ημερών.

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης περίσσειας δέρματος σε χαλάρωση της κοιλιακής χώρας. Η χαλάρωση της κοιλιάς γίνεται μετά από εγκυμοσύνες, μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή λόγω αύξησης της επιφάνειας της κοιλιάς από βάρος.

Όταν η αφαίρεση αφορά μόνο το κάτω τμήμα του δέρματος της κοιλίας χωρίς τομή γύρω από τον ομφαλό λέγεται mini κοιλιοπλαστική, αλλά όταν υπάρχει αφαίρεση όλου του κάτω τμήματος με μετακίνηση του τμήματος της άνω κοιλίας λέγεται ολική κοιλιοπλαστική.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και ο ασθενής συνήθως πρέπει να παραμείνει από 24 έως 48 ώρες στην κλινική. Επανέρχεται στην καθημερινότητά του σταδιακά μετά από 2-3 εβδομάδες. Συνδυάζεται πολλές φορές με αντιμετώπιση ομφαλοκήλης ή κοιλιοκήλης.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η Λιποαναρρόφηση ειναι η μεθοδος αφαιρεσης λιπους απο περιοχες οπως γλουτοί ,μηροί ,τα γνωστα “ψωμάκια“, κοιλιά, περιφέρεια μεσης , μπράτσα, πηγούνι, “διπλοσάγονο” ή όπου αλλού μπορεί να υπάρχει “λιποαποθήκη

Ειναι απο τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές επεμβάσεις της αισθητικής χειρουργικής.

Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος εχει εξελιχθεί με καινούργιες τεχνικές.

Η λιποαναρρόφηση με δόνηση (Vibro Lipo) είναι ο μοντέρνος τρόπος χειρουργικής αφαίρεσης του πάχους.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος μικροδονήσεων που προκαλεί ρευστοποίηση της περίσσειας του λίπους και καταστροφή των λιποκυττάρων, τα οποία απομακρύνονται πλέον εύκολα με πολύ λεπτές κάνουλες χωρίς να δημιουργούνται τραυματισμοί στους ιστούς.

Με αυτόν τον τρόπο η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία για μικρές περιοχές λιποαποθηκών (π.χ. ψωμάκια, κοιλιακή χώρα, έσω περιοχή μηρών) ή με μέθη για μεγαλύτερες περιοχές.

Το επαναστατικό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι επειδή δεν δημιουργούνται τραυματισμοί των ιστών, το οίδημα και οι εκχυμώσεις της θεραπευμένης περιοχής είναι ελάχιστα και ο χρόνος αποθεραπείας σύντομος.

Δεν δημιουργείται χαλάρωση στις περιοχές της λιποαναρρόφησης γιατί το σύστημα των μικροδονήσεων βοηθά στη σύσφιξη.

Η ασθενής επιστρέφει σύντομα στις καθημερινές της ασχολίες (από την επόμενη κιόλας ημέρα) χωρίς πόνο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι σύντομη χωρίς νοσηλεία με ολιγόωρη παραμονή σε περίπτωση αναισθησίας με μέθη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής και για να απαλλαγείτε χωρίς πόνο από τα ανεπιθύμητα “παχάκια” που κουβαλάτε μια ζωή πάνω σας και που δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε όσα κιλά κι αν χάσετε κι ό,τι δίαιτα κι αν κάνετε.

Η μέθοδος απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που θέλουν να αλλάξουν το “σχήμα” του σώματός τους.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι επεμβάσεις που γίνονται για ανόρθωση του σώματος κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή λόγω χαλάρωσης λόγω ηλικίας περιλαμβάνουν την βραχιονοπλαστική, καθώς και το lifting γλουτών και μηρών.

Γίνονται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική και παραμονή για 1 ημέρα.

Στις επεμβάσεις αυτές γίνεται αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και οι τομές «κρύβονται» σε φυσιολογικές πτυχές ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Μπορεί να γίνει συνδυαστικά και λιποαναρρόφηση για καλύτερο και αρμονικό αποτέλεσμα.

ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΟΓΚΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Υπηρεσίες Θεραπείων βλαβών δέρματος για καλοήθεις όγκους δέρματος όπως θηλώματα μυρμηγκίες κονδυλώματα Αιμαγγειώματα και αλλα.

Είναι δερματικά επάρματα στο χρώμα του δέρματος ή καφέ που κρέμονται συνήθως από λεπτό μίσχο οι γνωστές σε όλους μας ¨ελίτσες¨.

Εμφανίζονται γύρω από το λαιμό, τα βλέφαρα, τις μασχάλες, στην υπομάστια και μικροβουβωνική περιοχή και οφείλονται σε ιό HPV, τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilova Virus).

Αυξάνονται σε αριθμό όταν ο οργανισμός είναι σε stress (περίοδος εγκυμοσύνης ή καταβολή ή όταν υπάρχει χαμηλό ανοσοποιητικό).

Είναι καλοήθεις ¨ογκίδια¨ του δέρματος που αφαιρούνται με κρυοθεραπεία, καυτηριασμό, laser ή χειρουργικά εάν έχουν μεγάλο μέγεθος και βάση.

Καλό είναι να αφαιρούνται γιατί η τριβή, ο τραυματισμός τους λόγω θέσεως (αλυσιδες λαιμού, κτλ.) ευνοεί τον πολλαπλασιασμό και την αύξηση του μεγέθους τους.

Είναι δερματικά ¨εξογκώματα¨ που οφείλονται σε ιό HPV, στον οποίο συνήθως είμαστε όλοι εκτεθειμένοι, αλλά η βλάβη εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό είναι εξασθενημένο και είναι μεταδοτική.

Εμφανίζονται συχνά σε παιδιά και εφήβους που έχουν αθλητικές δραστηριότητες (κολυμβητήρια, καθώς ευνοούνται από την επαφή με υγρές επιφάνειες).

Συνηθισμένοι τύποι είναι η κοινή μυρμηγκιά στα δάκτυλα των χεριών, καθώς και η κοινή μυρμηγκιά στα πέλματα των ποδιών.

Η θεραπεία γίνεται με την χρήση laser συνήθως σε 2 ή 3 συνεδρίες και πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση για υποτροπές κυρίως στα πέλματα.

Είναι δερματικά ογκίδια (εξογκώματα) στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Προκαλούνται από ορισμένου τύπου ιού HPV.

Μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή κυρίως λόγω της τριβής του δέρματος και του βλεννογόνου.

Ο ιός HPV μολύνει το δέρμα, γι΄αυτό και το προφυλακτικό δεν προστατεύει κάποιον από τον ιό.

Η θεραπεία τους γίνεται συνήθως με καυτηριασμό – κρυοπηξία ή laser, πρέπει να γίνεται και στον σεξουαλικό σύντροφο και να ελέγχεται ειδικά η γυναίκα με PAP test γιατί μπορεί να υπάρχει και ¨εσωτερική¨ μόλυνση.

Πρόκειται για τις γνωστές σε όλους μας ¨κόκκινες ελίτσες¨ (κερασοειδή αιμαγγειώματα – cherry angiomas).

Εμφανίζονται σε όλα τα σημεία του δέρματος και είναι καλοήθεις αγγειακές βλάβες.

Όταν είναι μεγάλα μπορεί να αιμορραγήσουν λόγω τραυματισμού από τριβή.

Αφαιρούνται με χρήση θερμοπληξίας ή laser.

Πρόκειται για δερματική βλάβη που οφείλεται σε παραγωγή και συσσώρευση κερατινοποιημένων κυττάρων.

Εμφανίζεται κυρίως σε μεγάλες ηλικίες λόγω έκθεσης στον ήλιο ή μειωμένης ικανότητας αναγέννησης των κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας.

Συνήθως είναι σφαιρικού ή ωοειδούς σχήματος με μικρά εξογκώματα και τραχεία επιφάνεια.

Η θεραπεία τους είναι τοπική με κρυοπηξία, καυτηριασμό ή laser.  

Είναι καλοήθεις υπερπλασίες του υποδορίου ιστού που συνήθως είναι σφαιρικού σχήματος, μαλακής υφής κινητά ογκίδια.
Αντιμετωπίζονται μόνο χειρουργικά με αφαίρεση τους όταν δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα ή ενοχλούν λόγω θέσης

ΣΠΙΛΟΙ (ΕΛΙΕΣ)

Είναι οι γνωστές σε όλους μας ¨ελιές¨, οι οποίες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Συγγενείς σπίλοι που εμφανίζονται με τη γέννηση ή μέσα στο πρώτο χρόνο ζωής και πρόκειται για χρωματικές αλλοιώσεις με ομαλά όρια με ή χωρίς τρίχες
 • Επίκτητοι μελανοκυτταρικοί σπίλοι που είναι χρωματικοί με ομαλά όρια και υφή και σταθερό μέγεθος
 • Ειδικές κατηγορίες σπίλων, όπως κυανούς σπίλος, σπίλος Spitz, φακή.

Οι σπίλοι μερικές φορές παθαίνουν διάφορες αλλοιώσεις που μπορεί να οφείλονται σε ορμονικούς παράγοντες (εφηβεία, εγκυμοσύνη), στη χρήση κορτικοστεροειδών, στην δράση της ηλιακής ακτινοβολίας και γι΄αυτό πρέπει να ελέγχονται συστηματικά από ειδικούς.

Συνήθως αφαιρούνται χειρουργικά για αισθητικούς λόγους, αλλά η αφαίρεσή τους πρέπει να γίνει απαραίτητα όταν υπάρχει συνεχής ερεθισμός και τραυματισμός, όταν εμφανίζουν αλλαγές στο μέγεθος και στο χρώμα τους, όταν ανήκουν σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό μελανώματος ή περιλαμβάνονται στις βλάβες υψηλού κινδύνου, καθώς και όταν βρίσκονται σε θέση που δεν μπορεί να γίνει συνεχής παρακολούθηση (π.χ. πέλμα, παλάμη).

Η αφαίρεση των σπίλων γίνεται χειρουργικά από ειδικό πλαστικό χειρουργό που μπορεί να αποκαταστήσει την περιοχή με το λιγότερο ορατό ¨σημάδι¨.

ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΟΓΚΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Οι κακοήθεις όγκοι του δέρματος αποτελούν τη συχνότερη μορφή καρκίνου στον άνθρωπο.

Είναι πολύ συχνή η εμφάνισή τους σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών κυρίως στην περιοχή του προσώπου και λόγω της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο.

Η θεραπεία τους είναι χειρουργική με εκτομή της βλάβης και έχουν πολύ καλή πρόγνωση με μεγάλο ποσοστό ίασης.

Χωρίζονται σε βασικοκυτταρικά και ακανθοκυτταρικά.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι μιά δερματική αλλοίωση που συνοδεύεται από ¨πληγή¨ που δεν επουλώνεται για διάστημα άνω των 3 εβδομάδων είναι ύποπτη για καρκίνο του δέρματος.

ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΑ

Το πιο κακοήθες νεόπλασμα του δέρματος και του βλεννογόνου. Το μελάνωμα εμφανίζει στατιστικά μεγάλη αύξηση, γιατί υπάρχει πρώιμη διάγνωση με κλινικά και ιστολογικά κριτήρια.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη πρόγνωση με μείωση της θνητότητας.

Υπάρχουν διάφοροι αιτιολογικοί παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του μελανώματος με κυριότερο την ηλιακή ακτινοβολία.

Μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται αε άτομα που δεν μαυρίζουν με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά ¨κοκκινίζουν¨ (λευκή επιδερμίδα με ανοιχτού χρώματος μάτια ή κόκκινα μαλλιά).

Επειδή το μελάνωμα προέρχεται από τα μελανοκύτταρα γι΄αυτό πρέπει να εξετάζουμε τους σπίλους που φυσιολογικά έχουμε όλοι για κάποια αλλαγή.

Τα σημεία που υποδηλώνουν τον κίνδυνο για κακοήθη εξαλλαγή ενός σπίλου και αποτελούν ένδειξη για την χειρουργική αφαίρεσή του είναι ο κανόνας των 4 γραμμάτων ABCD, δηλαδή:

 • A : asymmetry (η ασυμμετρία του σχήματος)
 • B : border (όρια του σπίλου με ασάφεια)
 • C : colour (αλλαγή στο χρώμα)
 • D : diameter (αύξηση της διαμέτρου του σπίλου)

Πρέπει να γίνεται εξέταση από δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό. Επειδή το μελάνωμα δίνει μεταστάσεις η έγκαιρη διάγνωσή του έχει μεγάλη σημασία.

Η θεραπεία είναι κυρίως χειρουργική από πλαστικό χειρουργό με την αφαίρεση της βλάβης σε ευρεία εκτομή και σε βάθος.

Η ιστολογική εξέταση θα καθορίσει την διάγνωση και το στάδιο της νόσου. Η θεραπεία είναι κυρίως χειρουργική έτσι ώστε να αφαιρείται σε ασφαλή όρια η βλάβη.

Σε ασθενείς με μελάνωμα που είναι σε βάθος ή έχει εξαπλωθεί υπάρχει ο φόβος υποτροπής γι΄αυτό πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος.

Επίσης μπορεί να συμπληρωθεί η θεραπεία με ανοσοθεραπεία, δηλαδή με ουσίες που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού (π.χ. ιντερλευκίνη-2, ιντερφερόνη).

Γίνονται συνεχείς έρευνες για καινούργιες μεθόδους και φάρμακα για να έχουμε ίαση και μείωση της υποτροπής του μελανώματος.

ΕΠΙΚΤΗΤΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Υπηρεσίες Θεραπείων βλαβών δέρματος για επίκτητες δερματικές βλάβες όπως ουλές , ραγάδες,  τραύματα , ξανθελάσματα κύστεις κ.α.

Σε κάθε τραυματισμό του δέρματος είτε λόγω ατυχήματος, εγκαύματος ή χειρουργικής εκτομής ο οργανισμός δημιουργεί φυσιολογικά μιά ουλή. Η φυσιολογική ουλή έχει μιά πορεία. Στην αρχή είναι σκληρή, κόκκινη, ¨φουσκωμένη¨ και έχει κνησμό ενώ σταδιακά σε 8-10 μήνες ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, το σημείο της ουλής, την έκθεση στον ήλιο, καθώς και την ποιότητα του δέρματός του λαμβάνει την τελική της μορφή. Έτσι πρέπει να είναι μαλακή, λεπτή, ίδια με το χρώμα του δέρματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να γίνει υπερτροφική ουλή, χηλοειδές ή ρικνωτική ουλή. Η αντιμετώπιση ουλών ξεκινά από τη χρήση ειδικών κρεμών που βοηθούν την παραγωγή «φυσιολογικού» κολλαγόνου αμέσως μετά τον τραυματισμό, την ενέσιμη τοπική θεραπεία με κορτικοστεροειδή, την επαναστατική θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα του Fractional laser και τέλος την χειρουργική αφαίρεση και διόρθωση όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

ΟΥΛΕΣ ΑΚΜΗΣ

Η αντιμετώπιση των ουλών ακμής γίνεται πια με την εφαρμογή του Fractional laser με πολύ καλά και μόνιμα αποτελέσματα, ενώ συνδυάζεται και με τοπικές θεραπείες (χημικό peeling και μεσοθεραπεία).

Είναι το “σπάσιμο” της δομής του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία σε αγόρια και κορίτσια, λόγω αύξησης του σωματικού βάρους και του ύψους τους.

Επίσης εμφανίζονται στην περιοχή της κοιλιάς στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Η πρόληψή τους γίνεται με τοπική χρήση κρεμών που αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Η θεραπεία τους περιλαμβάνει συνεδρίες με την χρήση του Fractional laser που μπορούν να συνδυαστούν με ενέσιμη μεσοθεραπεία, καθώς και τοπική χρήση επουλωτικών κρεμών.

 • Συρραφή θλαστικών τραυμάτων με τεχνικές που ελαχιστοποιούν τη παραμονή σημαδιού.
 • Χειρουργικός καθαρισμός τραυμάτων, ελκών και κατακλίσεων.
 • Διάνοιξη και παροχέτευση αποστημάτων.

Περιποίηση και παρακολούθηση εγκαυμάτων

Τα εγκαύματα είναι βλάβη του δέρματος είτε επιπολής όταν είναι επιφανειακή είτε μερικού ή ολικού πάχους όταν επεκτείνεται σε πιο βαθιές στοιβάδες.

Προκαλούνται από την επίδραση ξηρής ή υγρής θερμότητας, χημικών καυστικών ουσιών ή από δίοδο ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρέπει να αντιμετωπίζονται από ειδικούς για να εκτιμάται το βάθος και η έκτασή τους και να δίνεται η κατάλληλη αγωγή για την γρήγορη επούλωσή τους.

Η περιποίηση των εγκαυματικών επιφανειών περιλαμβάνει τοπική αγωγή (πλύσιμο – αντιβιοτική κρέμα – επίδεση), χειρουργικό καθαρισμό και αλλαγές, καθώς και πρόληψη ουλωτικών εξεργασιών. Ειδική προσοχή δίνουμε στα εγκαύματα των άκρων (χέρια – πόδια) και στα παιδιά.

Σε μεγάλα εγκαύματα μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία.

Πρόκειται για τα μικρά κίτρινα “ογκίδια” που εμφανίζονται στο δέρμα του άνω και του κάτω βλεφάρου διάσπαρτα ή ως πλάκες.
Η εμφάνισή τους οφείλεται σε εναπόθεση λίπους στο λεπτό δέρμα των βλεφάρων και συνδυάζεται πολλές φορές με αύξηση της χοληστερίνης.
Υπάρχουν όμως φορές που εμφανίζονται ενώ υπάρχουν φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης, λόγω κληρονομικής προδιάθεσης.
Η θεραπεία τους είναι κυρίως χειρουργική (μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική εάν είναι πολλά και συνεχόμενα), η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία ή με την εξάχνωσή τους με laser εάν είναι μικρά και στην αρχική τους φάση.

Είναι καλοήθη μορφώματα που αυξάνουν σε μέγεθος όταν υπάρχει συσσώρευση κερατίνης (σμήγματος) ή υγρού περιεχομένου.

Είναι συχνές κυρίως στους ενήλικες και εντοπίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στη ράχη, στις μηροβουβωνικές περιοχές, ψηλαφούνται ως κινητά ογκίδια όταν δεν φλεγμαίνουν, ενώ όταν υπάρχει φλεγμονή γίνεται τοπική διάνοιξη και παροχέτευση και δίνεται αντιβιοτική αγωγή.

Η θεραπεία των κύστεων είναι χειρουργική με αφαίρεση όλης της κύστης με το τοίχωμα αυτής (κάψα), γιατί αλλιώς υποτροπιάζει.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Υπηρεσίες Θεραπείων βλαβών δέρματος για χρωματικές βλάβες όπως κηλίδες , μέλασμα πανάδες και αφαίρεση τατουάζ.

Πρόκειται για σκουρόχρωμες βλάβες του δέρματος που προκαλούνται συνήθως από την έκθεση στον ήλιο, τη φωτογήρανση, την ηλικία, καθώς και οριρμένους φαρμακευτικούς παράγοντες.

Συνήθως αφαιρούνται με την χρήση laser.

Οι πανάδες και το μέλασμα είναι χρωματικές βλάβες του δέρματος που παρουσιάζονται κυρίως σε γυναίκες στην περιοχή του προσώπου με κυριότερα σημεία εντόπισης το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το άνω χείλος.

Οι αιτίες γι΄αυτές τις βλάβες είναι κυρίως ορμονικές διαταραχές (λήψη αντισυλληπτικών, εγκυμοσύνη, χρήση φαρμάκων), καθώς και η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

Η θεραπεία ξεκινά από την πρόληψη με την κατάλληλη προστασία και αποφυγή των επιβαρυντικών παραγόντων, καθώς και την χρήση τοπικής αγωγής (κρέμες λευκαντικές , peeling , κτλ.).

Επιπλέον, έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο και αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο που δεν είναι άλλο από το Fractional laser.

Με την χρήση της κατάλληλης κεφαλής του Fractional laser και αφού έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία του δέρματος με ειδικές κρέμες (όπου χρειάζεται) εφαρμόζεται η θεραπεία στα σημεία της βλάβης.

Συνήθως χρειάζονται 2-4 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και το βάθος των βλαβών.

Η αφαίρεση των τατουάζ είναι μία διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού laser, το οποίο θα απορροφηθεί από το χρώμα του τατουάζ, έτσι ώστε να το αποβάλλει από το δέρμα.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος, το βάθος και το χρώμα του τατουάζ.

Σε περιπτώσεις μικρού μεγέθους τατουάζ υπάρχει και η δυνατότητα της χειρουργικής αφαίρεσης αυτού.

BOTOX

Είναι ίσως η πιο γνωστή και διαδεδομένη θεραπεία αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης την τελευταία 20ετία. Μιά θεραπεία που ίσως έχει φοβίσει πολλούς για αλλαγή έκφρασης και <<παγωμένα πρόσωπα>>.
Η χρήση του φαρμάκου σε συγκεκριμένα σημεία και η δοσολογία μπορεί να κάνει ένα πολύ φυσικό ξεκούραστο πρόσωπο που ταιριάζει σε εσάς.
Σημειώστε ότι όλες οι θεραπείες πρέπει να γίνονται μόνο από ιατρούς (πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους) που έχουν εκπαιδευτεί.

Τι είναι το BOTOX – VISTABEL;

Πρωτεϊνικό Σύμπλοκο που παράγεται από τη Βοτουλινική Τοξίνη τύπου A
Όταν ενίεται στον μυ:

 • Eμποδίζει παροδικά τη μεταφορά των εντολών που προκαλούν την ακούσια σύσπαση των μυών.
 • Ηρεμεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες.
 • Προσφέρει μια ανανεωμένη και πιο ξεκούραστη εμφάνιση.
 • Ελάχιστες ποσότητες του φαρμάκου χρησιμοποιούνται.
 • Το φάρμακο δρα μόνο στους μύες που ενίεται.

Πώς λειτουργεί;

 • Οι επαναλαμβανόμενες μυϊκές συσπάσεις (συνοφρύωμα, άρνηση) προκαλούν τις συσπάσεις του δέρματος.
 • Λεπτές γραμμώσεις (ρυτίδες) αρχίζουν να εμφανίζονται.
 • Μια ελάχιστη ποσότητα ΒΟΤΟΧ ενίεται στον υπερκινητικό μυ.
 • Το ΒΟΤΟΧ εμποδίζει τη μεταφορά των εντολών από το νεύρο στον μυ που ευθύνεται για το σχηματισμό των ρυτίδων.
 • Ο μυς ηρεμεί.
 • Η ηρεμία αυτή επιτρέπει στο δέρμα να χαλαρώσει και οι ρυτίδες σταδιακά λειαίνουν ή εξαφανίζονται.

Πόσο ασφαλής θεραπεία είναι;

Το ΒΟΤΟΧ έχει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας.

 •  Με περισσότερες από 2.000 μελέτες παγκοσμίως

Το ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται για πολλές θεραπευτικές αγωγές.

 • Μια από τις ελάχιστες θεραπείες που εφαρμόζονται σε μωρά 2 χρονών για τη θεραπεία από την εγκεφαλική παράλυση – Το ΒΟΤΟΧ τους επιτρέπει να περπατήσουν!!
 • Μια μέση δόση φαρμάκου σε έναν μυ για θεραπευτικούς λόγους είναι 50 μονάδες τη στιγμή που στο πρόσωπο χρησιμοποιούνται μόλις 2-5 μονάδες ανά μυ.
 • Το ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική 15 χρόνια
 • Έχει εγκριθεί για τη θεραπεία των ρυτίδων σε 40 χώρες (FDA USA, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία κα) και φυσικά στην Ελλάδα από τον ΕΟΦ.
 • Το ΒΟΤΟΧ έχει 75 κρατικές εγκρίσεις για τη θεραπεία 20 παθήσεων παγκοσμίως.

Επίσημες εγκρίσεις σε κράτη

20 ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 • 75 Βλεφαρόσπασμος
 • 63 Μυϊκή Δυστονία
 • 36 Στραβισμός
 • 59 Εγκεφαλική Παράλυση
 • 60 Ημισπασμός προσώπου
 • 52 Σπαστικότητα Ενηλίκων
 • 45 Υπεριδρωσία
 • 40 Ρυτίδες Έκφρασης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2005 ΤΟ ΒΟΤΟΧ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ ΓΙΑ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Πώς γίνεται;

 • Διαρκεί μόλις 10 λεπτά.
 • Ο γιατρός θα σας ζητήσει να συνοφρυώσετε και να χαμογελάσετε για να εντοπίσει τους κινητικούς μύες.
 • Θα καθορίσει τα σημεία έγχυσης για το βέλτιστο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας.
 • Το BOTOX ενίεται στα προκαθορισμένα σημεία.
 • Η αίσθηση είναι σαν ένα τσίμπημα κουνουπιού.
 • Δε χρειάζεται αναισθητικό.
 • Μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητές σας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες;

Αν συμβούν είναι πάντα:

 • Πλήρως αναστρέψιμες
 • Ήπιες
 • Μικρές κοκκινίλες από τα τσιμπήματα.
 • Ελαφρύς πονοκέφαλος από την είσοδο φυσιολογικού ορού.
 • Ανεπαίσθητες ασυμμετρίες οι οποίες διορθώνονται στο follow-up.

Πότε ξεκινά η δράση του;

 • Τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά την 3η-4η ημέρα και η πλήρης δράση του φαρμάκου έρχεται σε 2 εβδομάδες.
 • Είναι αναγκαίο το follow -up μετά από 2 εβδομάδες.

Επηρεάζεται όλο το πρόσωπο; Τι θα συμβεί αν σταματήσω;

 • Αν διακόψουμε τη θεραπεία, οι ρυτίδες θα αρχίσουν να επανεμφανίζονται και σταδιακά το πρόσωπο θα επανέλθει την αρχική του κατάσταση.
 • Το BOTOX ηρεμεί μόνο τον μυ στον οποίο ενίεται.
 • Χρησιμοποιούνται ελάχιστες ποσότητες για την αγωγή των ρυτίδων έκφρασης.
 • Το ΒΟΤΟΧ εξασφαλίζει ένα ήρεμο και φυσικά ξεκούραστο πρόσωπο.

Περίληψη θεραπείας…

Η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ :

 • Είναι ακίνδυνη
 • Είναι μη χειρουργική
 • Διαρκεί μόλις 10 λεπτά
 • Περιλαμβάνει μια σειρά από μικρές εγχύσεις
 • Ηρεμεί τον υπέρ-κινητικό μυ και μειώνει τις οριζόντιες γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης
 • Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά και έτσι τίποτα δεν προδίδει το είδος της θεραπείας
 • Μεγάλο προφίλ ασφαλείας με πάνω από 2.000 μελέτες και 20 παθολογικές ενδείξεις από 8 διαφορετικές ειδικότητες
 • Συνδυάζεται περίφημα με άλλες θεραπείες κατά των ρυτίδων (π.χ. εμφυτεύματα)

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό του κολλαγόνου μας που από την ηλικία των 20 ετών αρχίζει να μειώνεται σταδιακά.

Πολλοί παράγοντες (γενετικοί, ηλικία, ελεύθερες ρίζες, κάπνισμα, ήλιος, διατροφή) επηρρεάζουν την αποδόμηση του υαλουρονικού οξέος και την εμφάνιση του γηρασμένου δέρματος.

Στο πρόσωπό μας υπάρχουν γραμμές – ρυτίδες που μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να βαθαίνουν ή να ¨γράφουν¨ περισσότερο στο πρόσωπό μας κάνοντάς το να φαίνεται περισσότερο κουρασμένο.

Η καινούργια γενιά υαλουρονικών προιόντων βιοτεχνολογίας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ¨γεμίσουμε¨, να στηρίξουμε και να επαναφέρουμε χαρακτηριστικά του προσώπου σε πιο νεανική μορφή.

Σημειώστε ότι υπάρχουν διαφορετικών πυκνοτήτων και χαρακτηριστικών υαλουρονικά (λεπτόρευστα, αυτά που δίνουν όγκο) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε πρόσωπο.

Η ποσότητα και το κόστος κάθε θεραπείας εξαρτάται από την ποιότητα και την ποσότητα κάθε συστατικού.

Η διάρκειά της είναι από 6-8 μήνες (μέσο όρο 1 χρόνο) ανάλογα με την ποιότητα.

Οι θεραπείες προτείνουμε να γίνουν σταδιακά (σε 2 συνεδρίες) για καλύτερο, πιο σταθερό και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;

Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος (ηλικία – τύπος) γίνεται θεραπεία με μείγματα ιχνοστοιχείων, βιταμινών, υαλουρονικού οξέος (συχνές θεραπείες) ή θεραπείες με υαλουρονικό οξύ που βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα του δέρματος και διαρκούν 4-6 μήνες.

Πως γίνεται η Μεσοθεραπεία;

Γίνεται με μικρά ΄΄τσιμπηματάκια΄΄ (σε μικρό βάθος 4-6mm στο δέρμα) σε όλο το πρόσωπο όπου πραγματοποιείται έγχυση διαφόρων συστατικών που έχουν ως σκοπό την ανανέωση του δέρματος, την ενυδάτωση του, την φωτεινότητα και την σύσφιξή του.

Η θεραπεία είναι ολιγόλεπτη, ανώδυνη (με χρήση αναισθητικής αλοιφής και πάγου) με άμεσα αποτελέσματα φρεσκάδας, ξεκούρασης και σύσφιξης.

Πλεονεκτήματα

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι από τις πιο ΄΄φυσικές΄΄ θεραπείες αντιγήρανσης κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, μιά θεραπεία κατάλληλη για άνδρες και απαραίτητη σε γυναίκες μετά τα 40 γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μιά θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης που δεν επηρρεάζει ούτε την έκφραση ούτε τις ρυτίδες του προσώπου.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Μεσοθεραπεία Σώματος είναι η έγχυση διαφόρων ουσιών (καφείνης – καρνιτίνης – αγκινάρας – λεκιθίνης – οργανικού πυριτίου – DMAE – φωσφατιδυλοχολίνης – δεοξυχολικού οξέος – υαλουρονικού οξέος) με μικρές βελόνες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, της χαλάρωσης, καθώς και του τοπικού λίπους.

Οι θεραπείες γίνονται ανά 7-14 ημέρες και χρειάζονται συνήθως 6-8 συνεδρίες.

Η θεραπεία στηρίζεται στην ενεργοποίηση του λεμφικού και την αποβολή όλων των τοξικών μέσω των ούρων.

Συνιστάται η λήψη υγρών, καθώς και η ελαφριά άσκηση.

Μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχουν τοπικά εκχυμώσεις, ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο) και ¨κοκκινίλα¨, συμπτώματα τα οποία υποχωρούν σε 1-2 ημέρες.

Μεσοθεραπεία Τριχωτού

Είναι θεραπεία που γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής για ενίσχυση της τριχοφυίας.

Ειδικά σκευάσματα που περιέχουν αμινοξέαβιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τις τρίχες εισέρχονται με την τεχνική microneedling στο τριχωτό.

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο αριθμός τους εξαρτάται από το πρόβλημα που υπάρχει.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Η αποτρίχωση των γυναικών και τα τελευταία χρόνια και των ανδρών είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει από την αρχαιότητα.

Η αποτρίχωση ήταν κανόνας στις γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης όπως απεικονίζεται σε αγάλματα.

Το λευκό λείο χωρίς τρίχες γυναικείο κορμί ερχόταν σε αντίθεση με το μαυρισμένο τριχωτό ανδρικό κορμί.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων έχουν βρεθεί πάρα πολλές μέθοδοι για να λυθεί το πρόβλημα αυτό μέχρι η επιστήμη να βρει την ειδική, ανώδυνη και σχεδόν μόνιμη προς το παρόν μέθοδο.

Η αποτρίχωση με laser μηχανήματα βασίζεται στην ικανότητα της μελανίνης της τρίχας να προσλαμβάνει το ¨φως¨ (την ενέργεια του laser) και να καταστρέφεται.

Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από το σημείο της τρίχας, το χρώμα της, την ηλικία, καθώς και τις ορμονικές διαταραχές αν υπάρχουν.

Η τρίχα έχει έναν κύκλο ζωής που αποτελείται από τρεις φάσεις (φάση ανάπτυξης, φάση ηρεμίας και φάση απόπτωσης).

Η φάση ανάπτυξης διαφέρει ανάλογα με το σημείο του σώματος και αποτελεί την καλύτερη φάση για την πρόσληψη της ενέργειας που θα καταστρέψει την τρίχα, γιατί οι τρίχες που βρίσκονται σε αυτή τη φάση έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης.

Επειδή λοιπόν οι τρίχες του σημείου που γίνεται η εφαρμογή δεν είναι στην ίδια φάση χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθεί η καταστροφή τους.

Η θεραπεία περιλαμβάνει συνεδρίες που βασίζονται σε ιατρικά πρωτόκολλα.

Συνήθως σε κάθε περιοχή του σώματος πρέπει να γίνονται 6-8 συνεδρίες τουλάχιστον για να υπάρχει αποτέλεσμα και ακολουθούν κάποιες συνεδρίες συντήρησης.

Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πρόσωπο, στήθος και κοιλιά μπορεί να χρειαστούν περισσότερες και πιο συχνές επαναλήψεις.

Η αποτρίχωση είναι θεραπεία, θέλει υπομονή και συνεργασία με τον ιατρό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι συνεδρίες γίνονται συνήθως ανά 45-60 ημέρες, ενώ κάθε φορά μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των τριχών.

Είναι μέθοδος που προσφέρει υγιές δέρμα, ιδανική για άτομα που έχουν πρόβλημα θυλακίτιδας ή ευαισθησίας σε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (αποφεύγονται οι τραυματισμοί, οι ερεθισμοί και τα ¨κοψίματα¨), ενώ λειτουργεί ως συμπληρωματική θεραπεία στην επέμβαση κύστης κόκκυγος για πρόληψη των υποτροπών.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης του δέρματος γίνεται λόγω μείωσης του κολλαγόνου και των ινοβλαστών από την ηλικία των 20 ετών περίπου.

Η θεραπεία αυτή στηρίζεται στην διέγερση των ινοβλαστών του δέρματος από την ενέργεια του laser, η οποία προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα σύσφιξη, λάμψη και ανανέωση του δέρματος.

Η φωτοανάπλαση (photorejuvenation) είναι μιά ασφαλής, ανώδυνη και γρήγορη θεραπεία.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Είναι διατεταμένα μικρά φλεβίδια που διαγράφονται κάτω από το δέρμα (¨σπασμένα αγγεία¨).

Εμφανίζονται στο πρόσωπο (συνήθως πλάγια της μύτης ή στις παρειές), στην περιοχή του ντεκολτέ, καθώς και στα κάτω άκρα.

Οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, στην κληρονομική προδιάθεση, σε ορμονικές διαταραχές, καθώς και σε φαρμακευτικούς παράγοντες (π.χ. χρήση κορτιζόνης).

Επιπλέον για τις ευρυαγγείες των ποδιών επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η ορθοστασία (¨επαγγελματική νόσος¨), η καθιστική στάση, καθώς και το αυξημένο βάρος.

Η πρόληψή τους με τη μείωση των επιβαρυντικών παραγόντων βοηθά στο να μην εμφανιστούν.

Η θεραπεία τους γίνεται με τη χρήση ειδικού laser NdYag.

Για τις ευρυαγγείες προσώπου και flushing rosacea χρησιμοποιείται η κεφαλή LuxG του Palomar Pulsed Light System.

Όσον αφορά τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων εάν συνυπάρχουν με κιρσοειδείς βλάβες καλό είναι να γίνεται πρώτα έλεγχος του εν τω βάθει φλεβικού δικτύου και μετά η θεραπεία αυτών.

Η θεραπεία τους γίνεται με τη χρήση σκληρυντικών ουσιών ή με τη χρήση NdYag laser ή συνδυασμό αυτών.

FRACTIONAL LASER

Laser Palomar Micro-Fractional

Ταιριάζει στο δικό μου τύπο επιδερμίδας η μέθοδος Laser Palomar;
Η θεραπεία Laser Palomar εφαρμόζεται σε κάθε τύπο επιδερμίδας, από την πολύ ανοιχτόχρωμη μέχρι την πολύ σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Η μέθοδος Palomar Micro-Fractional, μπορεί με την κατάλληλη επιλογή παραμέτρων, να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και ατέλειες της επιδερμίδας. Ο ιατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τις επιλογές θεραπείας.

Πώς ενεργεί;
Ο ιατρός σας χρησιμοποιεί το Laser Palomar της εταιρείας που εφηύρε τη μέθοδο και έχει την πατέντα της τεχνολογίας Micro-Fractional laser, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Harvard Αμερικής. Το Laser Palomar χρησιμοποιεί μικροδέσμες ενέργειας laser για να επενεργήσει στον ιστό από την εξωτερική μέχρι την εσωτερική στοιβάδα του δέρματος. Μέσω της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του σώματος δημιουργείται νέος, υγιής ιστός ο οποίος θα αντικαταστήσει τις περιοχές του ιστού που έχουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέας, πιο υγιούς επιδερμίδας.

Πόσο διαρκεί μιά θεραπεία;
Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Συνήθως μεταξύ 15-60 λεπτών. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ο ιατρός σας μπορεί να σας προτείνει μία συνεδρία ή μιά σειρά διαδοχικών θεραπειών για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πόσο γρήγορα θα επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Συνήθως μπορείτε να επανέλθετε στις κανονικές σας δραστηριότητες την ίδια ημέρα μετά από τη θεραπεία.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Συνήθως απαιτούνται 3-5 θεραπείες ανάλογα με την ποιότητα του προβλήματος και το σχήμα θεραπείας που θα επιλέξει ο γιατρός σας.

Θα πονέσω;
Η μέθοδος χρησιμοποιεί ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης εξ επαφής και υπάρχει μιά αίσθηση παγωμένου και ζεστού εναλλάξ. Οι περισσότεροι αισθάνονται μικρά τσιμπήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά τη θεραπεία μιά αίσθηση θερμότητας που διαρκεί λίγες ώρες. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά κάποια παγοκύστη για τον έλεγχο της θερμότητας ή εναλλακτικά κάποια τοπική μέθοδος για τον έλεγχο της θερμότητας.

Τί θα πρέπει να περιμένω μετά τη θεραπεία;
Ανάλογα με την επιλογή της θεραπείας που σας προτείνει ο γιατρός σας, ενδεχομένως να έχετε προσωρινή ερυθρότητα και οίδημα, ενώ θα αισθάνεστε την περιοχή ζεστή. Όλα αυτά διαρκούν συνήθως λίγες μόνο ώρες. Η ερυθρότητα μπορεί να επιμείνει για μιά ημέρα. Θα χρειαστεί η φροντίδα της επιδερμίδας με αντιηλιακή προστασία και κάποια αναπλαστική κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Θα συζητήσετε με τον γιατρό σας και τι θα πρέπει να περιμένετε μετά τη θεραπεία σας ανάλογα με το είδος της θεραπείας που θα κεραπείας.